PROIECT: Deţinerea a peste 40 litri de alcool etilic ar putea să vă aducă pedepsa cu închisoarea
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tuica_VS_55c859d301
tuica_VS_55c859d301

Un proiect de ordonanță care vine să modoifice Codul Fiscal arată că persoanele care deţin mai mult de 40 de litri de alcool etilic, principalul ingredient din băuturile alcoolice, în afara antrepozitului fiscal, riscă pedeapsa cu închisoare de la unu la patru ani, sancţiune aplicată şi în cazul comercializării produsului peste această cantitate.

În forma propusă de Ministerul Finanţelor va fi considerată infracţiune "deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare de alcool peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri".

Antrepozitul fiscal este locul sub autoritea fiscală în care mărfurile accizabile sunt produse, transformate, deţinute, primite sau expediate în regim suspensiv de accize de către un antrepozitar autorizat.

Codul Fiscal în vigoare cuprinde aceste limite, cu excepţia alcoolului etilic. În Cod se spune că infracţiunile de la acest capitol se pedepsesc cu închisoare de la un an la patru ani.

Acciza la alcoolul etilic este echivalentul a 750 euro pentru un hectolitru şi de 475 euro pentru micile distilerii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel