Progrese în digitalizare la companiile din construcții. Rodica Lupu (Cluster TEC și Loop Operations): A fost amuzant să vedem discrepanța între obiectivele propuse și ce face statul
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Rodica Lupu, Director Cluster TEC și CEO Loop Operations, a vorbit despre progresele făcute în digitalizare de companiile din construcții care au participat la Conferința Internațională INNOCONSTRUCT.

Rodica Lupu, Director Cluster TEC și CEO Loop Operations, a oferit un interviu, în exclusivitate pentru DC News, la finalul Conferinței Internaționale INNOCONSTRUCT, care s-a desfășurat la București. 

„Am văzut un avans important la o serie de companii care au venit cu noile lor progrese în materie de digitalizare și în același timp alte companii care au declanșat procesul și au venit să-și arate rezultatele. Ceea ce mi s-a părut bun și încurajator au fost mesele rotunde, la care au participat foarte mulți oameni, peste așteptări, iar discuțiile au fost extrem de animate, participanții au povestit din experiența lor și s-au ridicat o serie de probleme.

În primul rând, partea aceasta de mentalitate și de pregătire a oamenilor. S-a pus mult în discuție cât de pregătiți suntem să integrăm instrumentele digitale. Vorbesc și de competențe, dar și de mindset, de rezistența la schimbare. E o temă recurentă, dar de data aceasta au fost companii care au venit și cu exemple și sugestii de soluții și am putut veni și noi cu sugestii de soluții. Ne-am bucurat că am putut să venim și noi cu soluții propuse de Cluster TEC, și anume programe de competențe digitale pentru angajații, subvenționate.

O altă temă destul de importantă este cea legată de autoritățile publice și de comportamentul acestora. Majoritatea companiilor au vorbit despre momentul în care autoritățile publice vor reglementa, dacă e nevoie, sau cel puțin vor adopta tehnologii digitale și vor solicita în caietele de sarcini proiecte realizate cu Building Information Modeling (BIM). S-a discutat chiar și chestiunea semnăturii digitale. Vorbim de digitalizare, dar încă așteptăm ca firmele să vină cu niște documente scanate. A fost chiar puțin amuzant să vedem discrepanța între niște obiective pe care ni le propunem și lucruri foarte simple pe care le poate rezolva statul, dar întârzie să le rezolve“, a spus, pentru DC News, Rodica Lupu, Director Cluster TEC și CEO Loop Operations

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel