Progres uriaș în tratarea tumorilor cerebrale. Rezultate rar întâlnite atât de timpuriu
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Două persoane cu un tip avansat de cancer cerebral au răspuns pozitiv la un tratament experimental dintr-o combinație de citostatice și medicamente imunoterapice, în Marea Britanie.

Conform The Guardian, într-unul dintre cazuri, tumora care punea în pericol viața pacientului pare că a dispărut. Medicii de la Institutul de Cercetare a Cancerului și Spitalul Regal Marsden din Londra au avertizat că studiile sunt foarte timpurii, însă nu se întâmplă rar ca un astfel de rezultat bun să apară atât de rapid în faza testărilor clinice.

Zece pacienți s-au înscris în prima fază a testărilor clinice numite „Ice-Cap”. Aceștia aveau un tip de cancer cerebral similar cu cel care l-a ucis pe fiul președintelui Joe Biden, Beau. „Aventura emoțională prin care am trecut în ultimii ani a fost dramatică și, luând în calcul diagnosticul pe care îl aveam, este incredibil că încă trăiesc”, a transmis Hamish Mykura, de 59 de ani. „De fapt, după câteva luni am pierdut toate speranțele fiindcă părea că tumora a început din nou să crească. Totuși, o operație a arătat că era vorba de fapt despre o inflamație cauzată de medicamentele care atacau cancerul – funcționau. De atunci, sunt într-o stare bună, iar radiografiile indică faptul că tumora este stabilă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel