Progres în cardiologie. Dr. Dan Deleanu: Şansă uriaşă pentru pacienţii chiar trecuţi de 80-90 de ani
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Anna Shvets - Pexels
Foto: Anna Shvets - Pexels
Dr. Dan Deleanu, reputat cardiolog intervenționist, a vorbit la "Academia de Sănătate" despre şansa uriaşă pe care o au pacienţii - chiar şi cei trecuţi de 80, 90 de ani - graţiei progreselor care s-au făcut în ultimii ani în domeniu. 

Dr.Dan Deleanu este unul dintre prea puținii cardiologi intervenționiști din România care operează, fără a lăsa cicatrice, defectele congenitale. Expertiza sa se extinde și asupra celei mai frecvente aritmii a inimii, fibrilația atrială. De altfel, specialistul a realizat, de-a lungul carierei, mai multe intervenții în premieră națională. 

"Cea mai spectaculoasă intervenţie şi progresul fantastic care a fost în ultima vreme a fost cu înlocuirea valvei aortice, aşa numita procedură de TAVI care se poate face la pacienţi de 80, 90 de ani, la pacienţi cu risc chirurgical foarte mare, pacienţi care erau lăsaţi să moară, pentru care nu existau soluţii.

În momentul de faţă, aceste proceduri au un impact foarte mare în lumea medicală. Numărul de astfel de intervenţii a crescut spectaculos în ultimii ani şi şansa pacienţilor cu stenoză aortică severă este în ziua de azi mult mai mare", a explicat, la "Academia de Sănătate", dr. Dan Deleanu, abordând tema cardiologiei intervenţionale.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel