Data actualizării:
Data publicării:

Programul Zilei Mondiale a Teatrului în București

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Cultura
WhatsApp
teatru
teatru

Pe 27 martie este Ziua Mondială a Teatrului.

Teatrul ”Lucia Sturdza Bulandra” a pregătit miercuri, de la ora 18.00, la sala Liviu Ciulei evenimentul ”Întâlnire în două acte” – în parteneriat cu UNATC I.L.Caragiale; este vorba despre două întâlniri eveniment între tânăra generație de actori și două personalități marcante ale scenei românești: Emilia Popescu și Oana Pellea. Eveniment cu intrare liberă, transmis și pe pagina oficială de Facebook a teatrului, în sistem LIVEstream.

Teatrul de Comedie – începând cu ora 19.00 are loc o reprezentație specială a spectacolului ”Căsătoria” de N.V. Gogol, regia Andrei și Andreea Grosu, programată în cadrul Campaniei Naționale derulată de UNITER, „Artiștii pentru artiști”.

Astfel, Teatrul de Comedie se alătură demersului caritabil UNITER, realizat de 20 de ani împreună cu instituțiile de cultură din România. Încasările din vânzarea de bilete sunt direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală, din care sunt ajutați oamenii de teatru care se confruntă cu probleme medicale complicate.

Totodată, în mediul online, Teatrul de Comedie va derula Campania „Felicită-ne tu, de Ziua Mondială a Teatrului!”, o campanie destinată social media, prin care spectatorii sunt invitați să își exprime motivele pentru care ar felicita activitatea Teatrului.

Teatrul C. I. Nottara organizează în data de 27 martie, de la ora 14.30, un tur ghidat cu intrare liberă în cadrul expoziției „Origini/Repere – o călătorie în istoria Teatrului Nottara”.

De asemenea, tot miercuri, de la ora 19.30, la sala ”George Constantin” are loc piesa ”Ivona – principesa Burgundiei” de Witold Gombrowicz

La Teatrul Mic – 27 martie, ora 19.00, Sala ATELIER – are loc spectacolul ”Romeo și Julieta”, de William Shakespeare, regia Liliana Pană

Teatrul ”Ion Creangă” – 27.03- ora 10:00, Sala Mare a Teatrului - Spectacolul ,,Punguța cu doi bani” iar ulterior se va difuza un documentar realizat de TVR Cultural, in memoriam Cornel Todea.

Teatrul Excelsior - 27.03.2024, ora 19:00, Sala Ion Lucian – Spectacol ”(R) evoluții – Ghid de supraviețuire în secolul XXI”, de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, regia Radu Nica. Spectacolul propune o călătorie inedită în viitor și investighează problemele cu care omenirea s-ar putea confrunta peste doar câteva zeci de ani, într-o lume guvernată de inteligența artificială.

Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București – ARCUB- 27.03.2024, ora 19:00, Sala Mare a Hanului Gabroveni - concertul Urban Gypsy & Emil Bîzgă, în cadrul Stagiunii ARCUB Jazz Live. Inainte de începerea concertului se va cita din mesajul lui Jon Fosse, primit de la UNITER.

Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” - 30.03.2024, ora 19:00 – Spectacol „Niște senzații...” de Georges Feydeau. O comedie savuroasă din perioada La Belle Epoque, după piesa „A răposat mama coniţei” (titlul original, „Feu la mère de Madame”) a celebrului dramaturg francez Georges Feydeau (1862 – 1921). Traducerea și adaptarea acestui text aparține lui Georges Doroșenco.

În data de 30.03.2024, ora 19:00 – înainte de începerea spectacolului  ”Scumpa mea, Eva”, cea mai nouă premieră a Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”, actrița Oana Ghioca va da citire mesajului oficial adresat cu ocazia ediției 2024 a Zilei Mondiale a Teatrului de către Jon Fosse, scriitor şi dramaturg norvegian, Laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 2023. Reflecțiile și ideile sale asupra Teatrului, Artelor Spectacolului și Culturii Păcii într-o lume tot mai nesigură sunt reunite în mesajul care poartă titlul „Arta este pace!”.

Teatrul Dramaturgilor Români va prezenta de Ziua Mondială a Teatrului spectacolele: Iona de Marin Sorescu, coordonare scenică Victor Ioan Frunză (ora 17:00, TNB - Sala Atelier - reprezentație în cadrul Campaniei Artiștii pentru Artiști) și Nuntă în cer de Mircea Eliade, regia Zsuzsánna Kovács ora 19:00, TDR - Sala „Iosif Naghiu”.

 

Opera Comică pentru Copii – miercuri, ora 19.00 – ”Gala extraordinară de balet”. Invitații Galei sunt prim-soliști ai companiilor de balet de renume din România, printre care se numără Opera Maghiară și Opera Română din Cluj-Napoca, Opera Română din Craiova, Opera din Brașov, Opera Națională din București, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, Opera Națională Română din Iași și Teatrul de Balet din Sibiu. Pentru a sublinia frumusețea acestui eveniment, spectatorii sunt rugați să aleagă o ținută de gală – mănușile, diademele, rochiile elegante, costumele și papioanele sunt binevenite – iar organizatorii promit o seară memorabilă.”

Ultimele bilete disponibile: bilete.ro/gala-de-balet/gala-de-balet-27-mar-2024/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel