Programul Tomata dă roade
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Rezultatele probelor de tomate cultivate în judeţul Olt în cadrul programului "Tomata" sunt corespunzătoare, a anunţat vineri Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt. 

DSVSA Olt şi Direcţia Agricolă Olt au derulat o acţiune comună pentru verificarea producătorilor de tomate din judeţul Olt, înscrişi în programul "Tomata" 2019, în vederea determinării conţinutului de reziduuri a tomatelor comercializate către consumatorul final, atât pe piaţa locală, cât şi în diverse judeţe din ţară. 

Au fost prelevate 10 probe de roşii de la producători din localităţile Giuvărăşti, Gârcov, Izbiceni, Scărişoara, Tia Mare şi Pleşoiu, toate rezultatele fiind corespunzătoare. 

"Probele au fost recepţionate şi analizate în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt - Compartimentul de Control Reziduuri, rezultatele fiind corespunzătoare, conform buletinului de analiză nr. 30540/23.05.2019", se arată în comunicatul citat. 

În judeţul Olt sunt înscrişi în programul "Tomata" 5.250 de legumicultori care au cultivat tomate în această primăvară, dintre aceştia aproape 20% fiind în comuna Izbiceni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel