Programul "Rabla pentru electrocasnice", buget epuizat în 5 minute. Tanczos Barna, precizări pentru următoarele două etape
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ de Aditi Ahalawat, de la Pexels
Foto ilustrativ de Aditi Ahalawat, de la Pexels
Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a făcut câteva precizări, vineri seară, despre programul "Rabla pentru electrocasnice". 

Bugetul alocat primei etape a programului Rabla pentru Electrocasnice - ediţia de iarnă - a fost epuizat în cinci minute de la startul selectării voucherelor din aplicaţia informatică, a anunţat, vineri, pe Facebook, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP). Ulterior, ministrul Tanczos Barna a făcut câteva precizări pentru următoarele două etape. 

Conform datelor centralizate, în topul preferinţei cumpărătorilor s-au aflat aparatele frigorifice, urmate de maşinile de spălat rufe şi maşinile de spălat vase. Astfel, au fost generate 35.000 de vouchere pentru 13.370 de maşini de spălat rufe, 7.135 de maşini de spălat vase şi 14.496 frigidere.

Începând de vineri, 26 noiembrie, voucherele vor intra în procedură de validare, urmând ca, imediat după aceasta, românii să-şi poată achiziţiona electrocasnicele dorite. Posesorii de voucher au ca termen 15 de zile calendaristice de la data publicării listei aprobate pentru a le valorifica.

Ediţia de iarnă a programului "Rabla pentru Electrocasnice" va mai avea două etape



Ediţia de iarnă a programului "Rabla pentru electrocasnice" va mai avea două etape, după cum urmează: Etapa a II-a - între 3 decembrie, ora 10:00, şi 9 decembrie, ora 23:59 (pentru vouchere în valoare de 400 de lei pentru televizoare cu cel puţin noua clasă energetică G, respectiv vouchere în valoare de 500 de lei pentru laptopuri şi de 300 de lei pentru tablete), şi Etapa a III-a - în perioada 10 decembrie, ora 10:00 - 16 decembrie, ora 23:59, în care se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++, respectiv pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++, dar şi vouchere de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an, potrivit Agerpres. 

Etapa televizoare, laptopuri și tablete. Tanczos Barna: Pot fi predate și alte echipamente cu un consum mai mare, precum un frigider vechi sau un aspirator

"Urmează săptămâna viitoare, vineri, o nouă depunere de solicitări pentru voucherele pentru televizoare, laptopuri și tablete. Peste două săptămâni, tot într-o zi de vineri, este ultima etapă în care se vor înregistra voucherele pentru mașinile de uscat rufe, pentru aspiratoare și aparatele de aer condiționat.", a explicat ministrul Tanczos Barna, vineri seară, la Digi24. 

"AFM a devenit o instituție care demonstrează că poate să gestioneze inclusiv aceste programe care se bucură de un interes deosebit: 35.000 de solicitări în 5 minute înseamnă o avalanșă de cereri. Sistemul informatic a fost stabil, a făcut față... această etapizare arată o bună organizare a solicitărilor.", a adăugat el. 

În contextul etapei care va începe pe 3 decembrie, Tanczos Barna a fost întrebat dacă se acceptă doar calculatoare cu monitor sau se poate da la schimb și un laptop vechi. "Poți preda echipamente identice cu cele care sunt solicitate la cumpărare, dar ele trebuie predate în momentul cumpărării. În momentul rezervării voucherului, nu trebuie să predea nimeni nimic. Pentru aceste echipamente, pot fi predate și alte echipamente cu un consum mai mare, precum un frigider vechi sau un aspirator.", a răspuns Tanczos Barna. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel