Programul "Microbuzul pentru transportul elevilor": Transport civilizat și prietenos cu mediul pentru elevii din 25 de județe
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, a participat la o emisiune cu analistul Bogdan Chirieac unde au discutat despre programul "Microbuzul pentru transportul elevilor".

Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, a avut la DC News, DC News TV și DC Business o emisiune cu analistul Bogdan Chirieac. Emisiunea ce a fost difuzată miercuri, pe 27 martie, unde au fost abordate mai multe teme legate de programele în desfășurare ale AFM. Un subiect de mare interes a fost programul "Microbuzul pentru transportul elevilor".

"O să trimitem în cele 25 de consilii județene, care au fost declarate eligibile, contractele de finanțare pentru semnare"

"Anul trecut am avut o axă de finanțare dedicată microbuzelor școlare. Undeva în septembrie a început înscrierea în cadrul acestui program. Astăzi am reușit finalizarea evaluării și până la sfârșitul săptămânii o să trimitem în cele 25 de consilii județene, care au fost declarate eligibile, contractele de finanțare pentru semnare. La fel, alocarea a fost în funcție de numărul de elevi pe care l-a avut fiecare județ, cu situația clară dată de către Ministerul Educației. Sperăm să se miște cât mai repede cu achiziția și să beneficieze copiii, undeva la începutul anului viitor, de un transport civilizat și prietenos cu mediul înconjurător. Sunt microbuze electrice și hibride. Fiecare a optat. Noi am dat 3 variante de microbuze, electrice, hibride și cele cu CNG. Fiecare consiliu județean a optat pentru tipul de microbuz pe care dorește să-l achiziționeze. O să semneze până la sfârșitul acestei săptămâni contractele de finanțare, după care procedura de achiziție se desfășoară la nivelul fiecărui consiliu județean în parte. Nu am făcut o situație, dar cred că o să fie undeva la 25-30 de microbuze în zone cu 60.000 de persoane", a spus Laurențiu Neculaescu.

VEZI TOATĂ EMISIUNEA AICI:

                                         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel