Programul "Litoralul pentru toți" se reia: Tarife cu până la 75% mai mici. Când va începe
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 17 aug 2022, 15:39
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Adi Coco)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Adi Coco)
Programul "Litoralul pentru toți" se reia. Românii pot beneficia de tarife cu până la 75% mai mici față de cele din vârf de sezon. 

Din 28 august se va relua programul social "Litoralul pentru toţi", care asigură cazarea turiştilor în staţiunile de la Marea Neagră la tarife cu până la 75% mai mici decât cele din vârf de sezon. Potrivit datelor prezentate de asociaţiile patronale din turism, se estimează că la acest program vor participa peste 100 de hoteluri, care vor pune la dispoziţe aproximativ 10.000 de locuri de cazare, iar sejururile pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă.

Pentru o noapte de cazare fără mic dejun, tarifele încep de la 35 de lei de persoană la un hotel de trei stele, pentru o vacanţă de minimum cinci zile, potrivit Rador. Pentru cei care preferă cazare cu servicii de masă all-inclusive, tarifele încep de la 215 lei pe noapte de persoană, la un hotel de trei stele, pentru minimum două nopţi de cazare.

Citește și...

Cum răspunde Ministerul Turismului la criza de turiști de pe litoralul românesc

S-a dat liber la vacanțe după doi ani de restricții generate de SARS-CoV-2. Dacă în pandemie, a fost încurajat turismul intern, odată cu deschiderea granițelor pentru toți cetățenii, vaccinați sau nu, litoralul românesc, în principal, înregistrează o scădere dramatică de turiști, devenind, totodată, mai mult o destinație de weekend. 

În acest context, de natură a prăbuși turismul pe litoralul românesc, o solicitare a fost transmisă către Ministerul Turismului. Pe scurt, întrebările au fost: ce face Ministerul pentru a interveni în această criză, dacă există o analiză la nivel ministerial care să fi identificat cauzele, concluziile acesteia și care sunt pierderile până în acest moment, cum s-a preocupat Ministerul Turismului să promoveze litoralul românesc în țară și în străinătate și cum apreciază măsurile locale, luate de administrație, care vin să pună și mai multe bețe în roate turismului, precum parcarea de 100 de lei/zi. 

Redăm răspunsul integral, cu precizarea că îngroșările și intertitlurile aparțin redacției: 

Dezvoltarea și promovarea litoralului românesc constituie pentru Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) unul dintre obiectivele prioritare în domeniul turismului, fiind un factor important în evoluția circulației turistice interne și internaționale. În acest sens, cu scopul pregătirii sezonului estival din acest an, au fost promovate măsuri de interes pentru operatorii economici de profil, dar și pentru turiști, unele dintre acestea având caracter urgent.

La sfârșitul anului trecut, a fost adoptată inițiativa MAT privind reluarea acordării voucherelor de vacanță pentru angajații din sectorul bugetar, o măsură care susține refacerea capacității de muncă, dar și dezvoltarea turismului intern. Beneficiarii și-au putut programa vacanțele, în funcție de preferințe, inclusiv pe litoralul românesc. Totodată, prin actul normativ amintit, a fost prelungită și valabilitatea voucherelor de vacanță emise în perioada ianuarie 2019 – decembrie 2020, indiferent de suport, până la data de 30 iunie 2022. Prin urmare, angajații au putut opta pentru un concediu la mare și la începutul sezonului estival.

Ordin pentru reducerea turismului la negru

Cu scopul creșterii calității serviciilor, dar și pentru protecția turiștilor și a proprietarilor, MAT a promovat în luna martie a acestui an un ordin de ministru prin care a fost stabilită procedura de clasificare a unităților de cazare operate de persoane fizice. În acest fel, concurența neloială este redusă, respectiv „turismul la negru”, prevederile fiind aplicabile și litoralului românesc. Mai mult, beneficiarii voucherelor de vacanță pot achita serviciile de cazare prin această metodă de plată, clasificarea apartamentelor închiriate în regim hotelier fiind gratuită. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?