Programul de toamnă al Expoziției Regale Palatul Elisabeta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Palatul Elisabeta.  Foto: Crișan Andreescu
Palatul Elisabeta. Foto: Crișan Andreescu
Familia Regală a României a comunicat programul de toamnă pentru vizitarea Expoziției Regale Palatul Elisabeta.

"Vă așteptăm cu plăcere în perioada 17-26 septembrie 2021. Programul săptămânal pentru vizitatori va fi, ca de obicei, vineri, sâmbătă și duminică, între orele 10.00-13.00 și 14.00-17.00.

Cu ocazia Centenarului nașterii Regelui Mihai I, Expoziția Regală va fi deschisă publicului în perioada luni 25 octombrie – luni 8 noiembrie 2021. Palatul va fi deschis vizitatorilor, în mod excepțional, în fiecare zi a săptămânii, de la ora 10.00 la ora 13.00 și de la ora 14.00 la ora 17.00.Vizitatorii nu au nevoie de rezervări prealabile. Biletele pot fi cumpărate direct la intrare. Plata se poate face cu bani sau prin card.

Tarifele biletelor sunt:

- pentru copii, studenți și pensionari 20 RON;

- pentru adulți 40 RON.

Adresa Palatului Elisabeta este Șoseaua Kiseleff nr. 28, Sector 1 București (prin Intrarea Românești de lângă Muzeul Satului).

Vizitarea se face într-un tur ghidat, condus de voluntari ai Asociației Casa Majestății Sale. Vizitatorii au acces în Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I și Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestății Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură și Sufrageria Mare.

Sunt expuse uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecția de costume populare a Reginei Elena, decorații și ordine regale, Colecția Regală de Artă Contemporană, portretele regilor și reginelor României din toate generațiile, precum și masa din Sufrageria Mare, pregătită pentru dineurile oficiale.Poate fi vizitată grădina Palatului, acolo unde are loc în fiecare an Garden Party și unde se află „Memorialul Copacilor”, care cuprinde arbori plantați de personalitățile regale și șefii de Stat care au vizitat palatul, din anul 2001 încoace.

De asemenea, la intrarea în palat este deschis Magazinul de suveniruri pentru vizitatori.Se pot organiza vizite pentru grupuri speciale, scriind un mesaj la [email protected]/ Vă rugăm să transmiteți în e-mail data, ora și numărul de participanți care vor alcătui grupul. Menționați dacă doriți asigurarea unui ghid exclusiv pentru grup și – eventual – dacă doriți ca prezentarea Palatului Elisabeta să fie făcută în limba engleză sau franceză", informează Familia Regală a României pe pagina oficială de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel