Prognoze sumbre în 2012: zona euro aproape de destrămare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
sands
sands

Directorul executiv al Standard Bank, Peter Sands, avetizează că există o probabilitate tot mai mare ca o ţară să părăsească zona euro din cauza incapacităţii politicienilor de a rezolova criza datoriilor.

Peter Sands, şeful uneia dintre cele mai mari cinci grupuri bancare din Marea Britanie, a atras atnţia că orice renunţare la moneda unică ar avea consecinţe dezastruoase pentru economia globală, pentru că este dificil de estimat cum se va extinde fenomenul de contagiune, informează Adevarul.

„Eu cred că marea veste a summitului de luna trecută a fost, din pacate, că, încă o dată, liderii zonei euro nu au făcut nimic efectiv care să fie atât de convingător sau de credibil ca un plan de rezolvare a problemelor sau de creştere a optimismului în eurozonă”, a spus Sands, potrivit cotidianului britanic „The Telegraph”.

„Noi intrăm în 2012 cu o viziune foarte dificilă pentru zona euro şi cu o probabilitate tot mai mare ca unele ţări să părăsească uniunea monetară.

Acest lucru va avea efecte în lumea întreagă...pentru că zona euro este o parte foarte mare a economiei globale şi, în cazul în care lucrurile se întâmplă lent, atunci schimbările economice vor fi mai lente în întreaga lume. În plus, totul pleacă de la perspectiva de încredre”, a spus şeful Standard Bank.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel