Data actualizării:
Data publicării:

Prognoză specială pentru București. A fost emis și COD ROȘU pentru o parte a României. Vezi situația pentru mai multe județe

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Vremea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
A fost emisă o prognoză specială pentru București.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză specială pentru municipiul București, valabilă pentru perioada 18 august 2024, ora 10:00, până pe 20 august 2024, ora 09:00. Avertizarea semnalează continuarea valului de căldură și condiții de caniculă intensă, cu disconfort termic ridicat.

„Valul de căldură persistă în București, iar temperatura va continua să fie extrem de ridicată”, se precizează în prognoza ANM. „Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, ceea ce va conduce la o senzație accentuată de disconfort termic”, mai transmite ANM.

Meteorologii anunță că, în această perioadă, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime prognozate vor fi de aproximativ 37 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa între 18 și 20 de grade Celsius.

Este important ca locuitorii Bucureștiului să ia măsuri de precauție pentru a se proteja de efectele caniculei.

În această perioadă, se recomandă evitarea expunerii prelungite la soare, menținerea unei hidratări adecvate și utilizarea îmbrăcămintei ușoare și de culoare deschisă.

2. Sursa foto... (vara-caldura_01562400.jpg)

Administrația Națională de Meteorologie a subliniat că prognoza va fi actualizată în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice. Cetățenii sunt sfătuiți să urmărească cu atenție comunicările oficiale și să se informeze regulat despre condițiile meteorologice.

În contextul actual al schimbărilor climatice și al creșterii frecvenței și intensității fenomenelor extreme, asemenea avertizări sunt esențiale pentru protejarea sănătății publice și pentru prevenirea posibilelor incidente legate de condițiile meteorologice severe.

Pentru mai multe informații și actualizări, se recomandă consultarea site-ului oficial al Administrației Naționale de Meteorologie și a altor surse de încredere de știri meteorologice.

„PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU INTERVALUL 18.08.2024 ORA 10:00 - 20.08.2024 ORA 09:00 ZONA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI. Valul de căldură persistă; va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jurul a 37 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice”, a transmis ANM.

Cod galben de vreme instabilă în zone din zece judeţe, până duminică seara

O avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă pe parcursul acestei zile în zone din zece judeţe, a fost emisă duminică de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit sursei citate, în intervalul orar 12:00 - 21:00, în Maramureş, nord-vestul Moldovei, precum şi local în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali vor fi perioade cu vreme instabilă, ce se va manifesta prin averse torenţiale, intensificări ale vântului (viteze la rafală de 50 - 70 km/h), descărcări electrice şi, izolat, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor fi de 15 - 25 l/mp, iar pe arii restrânse de peste 30 l/mp. Judeţele vizate de avertizarea Cod galben sunt: Suceava, Neamţ, Bacău, Covasna, Harghita, Mureş. Botoşani, Maramureş, Alba şi Cluj.

Cod roşu de caniculă în judeţele TImiş şi Arad. Coduri galbene şi portocalii, în rest, duminică şi luni

 

 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, noi avertizări Cod galben, portocaliu şi roşu de caniculă, valabile la intensităţi diferite în trei sferturi din ţară. Potrivit meteorologilor, pe parcursul acestei zile, va fi Cod galben de căldură şi disconfort termic ridicat în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi maxime ce vor fi oscila în general între 33 şi 36 de grade. De asemenea, un Cod portocaliu de caniculă va persista, pentru a şasea zi consecutiv, în sudul Banatului şi al Crişanei, sud-vestul Transilvaniei, vestul şi sudul Olteniei, sud-vestul şi în centrul Munteniei. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi în general de 37 - 38 de grade, în timp ce minimele vor ajunge, local, şi la 25 de grade. Tot duminică, o avertizare Cod roşu căldură persistentă, caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat vizează judeţul Timiş.

3. foto: Free... (avc-caldura_66261400.jpg)

Maximele vor atinge 39 de grade, iar ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Conform prognozei de specialitate, luni, 19 august, va fi în vigoare un Cod galben de caniculă, astfel încât în cea mai mare parte a ţării temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 36 de grade. În acelaşi timp, un Cod portocaliu de căldură va persista în sudul Banatului, nordul şi centrul Crişanei, vestul şi sud-vestul Transilvaniei, vestul şi sudul Olteniei, sudul şi în centrul Munteniei.

În aceste zone, valorile maxime vor fi cuprinse între 36 şi 38 de grade şi minimele între 19 şi 25 de grade. Local, nopţile vor fi tropicale. Totodată, o alertă Cod roşu de caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat va fi valabilă, luni, în judeţele Timiş şi Arad, unde ziua se vor înregistra 39 de grade, iar noaptea între 19 şi 25 de grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel