Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vara își intră în drepturi
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Meteorologii au estimat cum vor fi temperaturile și nivelul de precipitații pentru următoarele patru săptămâni.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a venit cu prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Săptămâna 10.06.2024 – 17.06.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nordice, nord-vestice și nord-estice, dar și deficitar în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 17.06.2024 – 24.06.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea sud-vestică a teritoriului.

Săptămâna 24.06.2024 – 01.07.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 01.07.2024 – 08.07.2024

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, posibil ușor deficitare în regiunile vestice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel