Prognoza meteo, iarna 2020-2021. Mateescu anunță cum va fi VREMEA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Meteo iarna Foto: Crișan Andreescu
Meteo iarna Foto: Crișan Andreescu
Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie din România, a explicat la ce să ne așteptăm în lunile următoare, din punct de vedere meteo, și cum ar putea să fie iarna 2020-2021. 

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie din România, a vorbit în exclusivitate la DC News despre cum ar putea fi iarna de anul acesta. 

”Fronturile polare aduc mase de aer puternice în această perioadă a anului și mai ales în sezonul de iarnă. Cu siguranță vom vedea ce influențe vom avea asupra evoluției situației din zona Arctică asupra iernii 2020-2021. Încă nu ne pronunțăm cum va putea fi iarna în acest moment în zona țării noastre, dar putem să vorbim despre următoarele patru săptămâni în ceea ce privește regimul de temperaturi și de precipitații, până spre aproape de finele lunii noiembrie. Cu siguranță, la jumătatea lunii noiembrie vom putea să aducem informații și despre prima lună de iarnă, luna decembrie. Ce putem spune din statistica ultimilor ani, vorbim de ierni mai blânde, dar care nu au exclus și perioade de vreme severă, specifică fenomenelor de viscol sau prioade în care precipitațiile să fie mai însemnate”, a declarat Elena Mateescu. 

VEZI MAI MULTE: 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel