Data actualizării:
Data publicării:

Profiler, despre intențiile bărbatului din Chiajna: Violența lui nu este îndreptată asupra copilului

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Profiler, despre intențiile bărbatului din Chiajna: Violența lui nu este îndreptată asupra copilului / Foto: Agerpres
Profiler, despre intențiile bărbatului din Chiajna: Violența lui nu este îndreptată asupra copilului / Foto: Agerpres

Un renumit profiler a vorbit despre cazul fetiței care a fost ţinută ostatică de tatăl său în Chiajna.

Mama unui copil de cinci ani a reclamat că a fost bătută și dată afară din casă de soț, iar bărbatul s-a baricadat în locuință cu copilul lor și amenința că îl va ucide. Așa a început calvarul copilei și intervenția în forță a oamenilor legii. Un profiler al Poliției Române a ajuns la casa unde era sechestrată copila de 5 ani, iar negocierile au început, cu toții sperând că de această dată intervenția va fi un succes. Așa a fost, din fericire, după 27 de ore de negocieri fetița a fost eliberată de tatăl său, iar acum se află în custodia poliției.

Mihaela Brooks, unul dintre cel mai cunoscuți profileri români, a adus a explicat într-o intervenție la Realitatea plus ce s-a întâmplat în mintea bărbatului care și-a ținut fetița ostatică timp de 27 de ore și amenința că se aruncă în aer.

"Negocierea cu ostaticii a fost primul meu curs la Academia Militară. Primul lucru care trebuie făcut în cazul în care există o amenințare cu armă, sau în cazul de față, exploziv, pentru că vorbim de butelii, este ca efectiv nimic să nu existe în jur. Văd că lumea iese în împrejurimi. Apoi polițiștii sunt foarte lejeri,  merg acolo ca și cum ar fi într-o pauză de lucru. Ceea ce trebuie făcut este să i se facă profilul din trecut. Am înțeles că a fost la pușcărie, are acte de violență, de impulsivitate", a spus Mihaela Brooks, comentând acest caz cu puțin timp înainte ca fetița să fie eliberată.

Mihaela Brooks: Violența lui nu este îndreptată asupra copilului

Specialistul a declarat că situația era una periculoasă, întrucât bărbatul nu a ridicat o cerință anume:

"Mi se pare totuși cât de cât, dacă nu a avut nici un fel de cerințe în afară de aceea de mâncare pentru copil, că nu există cerință pentru negociere, că este ceva cât de cât periculos, pentru că trebuia să aibă niște cerințe anume, pe care negociatorii trebuiau să le negocieze cu el", a mai spus Mihaela Brooks.

Totuși, profilerul a susținut că bărbatul din Chiajna nu avea intenții violente către fetița de 5 ani: 

"Violența lui nu este îndreptată asupra copilului. Copilul este o baricadă, un ostatec. Nu ne facem grijă pentru fetiță, din punctul acesta de vedere, că nu ar avea grijă de ea pe acest timp de baricadare. Nu intru în prea multe detalii tehnice ce se putea face, mai ales că am auzit că a fost văzut afară de vecini, nu știu cum de vecinii stau prin împrejurimi acolo și poliția nu poate să vadă", a spus Mihaela Brooks.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel