Profesorul Mircea Babeș, unul dintre cei mai cunoscuți arheologi români în Europa, a murit
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Profesorul Mircea Babeș, unul dintre cei mai cunoscuți arheologi români în Europa, a murit.

„Am aflat cu tristețe vestea dispariției profesorului Mircea Babeș, eminent arheolog și profesor, unul dintre cei mai distinși specialiști în studierea epocii Latène în spațiul carpatic și dunărean. Între anii 1997-2007 a fost titular al Facultății de Istorie din Universitatea din București, calitate în a jucat un rol foarte important în formarea tinerelor generații de arheologi români. Dumnezeu să îl odihnească!”, a transmis Departamentul de Istorie antică, Arheologie, Istoria Artei.

Născut la 13 decembrie 1941, profesorul Mircea Babeș provine dintr-o familie de intelectuali: mama profesoară, iar tatăl inginer minier. După absolvirea Liceului „Dimitrie Cantemir” din capitala României, a urmat cursurile Facultății de Istorie a Universității din București (1959-1964), unde a avut șansa să fie îndrumat de profesori de mare valoare, simțindu-se atașat, mai cu seamă, de Ion Nestor, pentru care păstra mult respect și considerație.

În perioada 1996-2007 a activat și ca profesor titular de arheologie la Facultatea de Istorie a Universității din București, unde, dincolo de prodigioasa activitate dăscălească, dar și de conducere, a fondat prestigioasa bibliotecă a Seminarului „Vasile Pârvan”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel