Profesorul Florin Cristescu, despre comunitățile românești din Balcani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Comunitatea românească din Balcani reprezintă una din cele mai importante comunități din afara granițelor țării.

Florin Cristescu, profesor de istorie în cadrul Colegiului Național „Grigore Moisil” din Capitală, va fi prezent joi, 24 noiembrie 2022, la Știri Diaspora și DC News unde va aborda subiectul comunităților românești din Balcani.

Emisiunea e realizată în cadrul proiectului Apel la Educație, desfășurat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

În cadrul acestei emisiuni profesorul Florin Cristescu, un fin cunoscător al spațiului fostei Iugoslavii, va face o incursiune în istorie axată pe una din cele mai importante comunități românești din afara granițelor țării: Românii din Balcani.

Vom afla lucruri interesante despre cum s-au dezvoltat aceste comunități, dar și cum au fost asimilate marea lor majoritate. Bineînțeles, cauzele acestui proces vor fi explicate.

Războaiele balcanice, cele două războaie mondiale de secolul trecut, dar și epoca postbelică în care spațiul unde trăiesc comunitățile românești din Balcani a intrat sub semnul dictaturii comuniste, vor fi și ele analizate.

Emisiunea va fi difuzată pe data de 24 noiembrie 2022, începând cu ora 20:00.

Rămâneți alături de noi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel