Profesorii botoşăneni riscă să nu îşi vadă salariile în decembrie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Liviu Axinte Botosani
Liviu Axinte Botosani

Conform liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ (LSI), Liviu Axinte, profesorii botoşăneni îşi primesc salariile integrale în luna noiembrie, însă vor exista probleme la achitarea acestora în decembrie, informează BotoşaniNews.

Autor: Adi Stroescu

Liviu Axinte BotosaniLiviu Axinte a declarat că, dacă în luna noiembrie s-a găsit soluţia luării de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Botoşani a unor sume de bani de la unele primării din judeţ pentru a fi plătite salariilor cadrelor didactice, luna viitoare nu se mai poate apela la acest artificiu financiar.

“Din ce ştiu eu, în decembrie nu mai sunt bani. Mai sunt şcoli care au în buget, dar nu mai are ce să li se ia pentru că e necesarul lor şi nu se mai pot retrage bani de la acele primării. S-a retras tot ce s-a putut retrage din primării şi s-au redistribuit. Iar primăriile care mai au bani în cont pentru şcoli sunt aferente lunii noiembrie şi atât. Municipiul Botoşani este descoperit total“, a spus Liviu Axinte.

Liderul LSI susţine că singura soluţie este repartizarea de fonduri de la nivel central pentru achitarea salariilor profesorilor pe luna decembrie, pentru activitatea desfăşurată în luna noiembrie.

Citeşte şi:

Preşedintele SLI vrea să execute silit primăriile din Botoşani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel