Profesor din Bucureşti, reţinut după ce ar fi violat doi băieţi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Un profesor din București a fost reținut după ce ar fi violat doi băieți.

Un nou prifesor a fost reținut pentru abuz sexual asupra minorilor. De această dată este vorba despre un bărbat de 51 de ani din București care, în urmă cu trei ani, ar fi violat doi băieţi.

"La data de 25.07.2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au pus în mişcare acţiunea penală împotriva unui inculpat (un bărbat în vârstă de 51 de ani), cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de viol săvârşit asupra unui minor şi agresiune sexuală săvârşită asupra unui minor. La data de 02.06.2021, în timp ce se afla într-un apartament situat în municipiul Bucureşti, sector 3, inculpatul a întreţinut cu persoana vătămată (un băiat în vârstă de 17 ani) un act sexual oral, profitând de poziţia de autoritate şi încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate.

Cel de-al doilea băiat avea 16 ani

La data de 17.12.2021, în timp ce se afla într-o locuinţă din Bucureşti, Sector 3, inculpatul a exercitat acte de natură sexuală asupra persoanei vătămate (un băiat în vârstă de 16 ani), profitând de poziţia de autoritate şi încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, transmite Agerpres.

Profesorul urmează să fie dus în faţa unui magistrat de la Judecătoria Sectorului 3 cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările în acest caz sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Omoruri - Biroul Agresiuni Sexuale.

Cazul "antrenorului de genii"

Precizăm că astfel de cazuri sunt tot mai dese în România. Recent, un alt caz care a șocat întreaga țară a fost cel al "antrenorului de genii", pe numele său real Kristoff Lajos, care a fost prins în momentul în care abuza un copil de doar 13 ani. El i-ar fi oferit minorului, de-a lungul timpului, bani, bunuri, inclusiv bunuri de valoare, precum un telefon nou și performant, cu scopul de a se apropia de el și a-i inocula minorului că familia lui este nocivă, el fiind singura persoană cu care poate avea o relație apropiată. Abandonat de mamă la 3 ani, Kristoff Lajos a crescut într-un orfelinat comunist, mai târziu fondând o școală privată în Capitală. 

VEZI ȘI: Mărturiile cutremurătoare ale mamei băiatului violat de "antrenorul de genii": "În 2022 a început toată tărăşenia"

Mărturiile mamei băiatului violat sunt cutremurătoare. Potrivit ei, bărbatul ar fi încercat să îl ademenească și pe fratele băiatului. Femeia ar fi început să facă sesizări atunci când cei doi băieţi de 13 şi 14 ani aproape că nu mai veneau acasă. Se pare că ea a fost ajutată și de unul dintre activiştii pentru drepturile copiilor care îl cunoştea pe agresor. Băiatul de 14 ani ar fi recunoscut în discuţiile cu poliţiştii că ar fi avut o legătură cu bărbatul şi ar fi declarat că încă un copil s-ar afla într-o situaţie asemănătoare, dar aceste lucruri urmează să fie verificate în viitorul apropiat de către anchetatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel