Data publicării:

Profesor de religie, gesturi obscene. Liviu Pop, REACȚIE

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Liviu Pop
Liviu Pop

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, a opinat vineri, că în cazul situaţiei reclamate de elevii unei şcoli din judeţul Sibiu, unde se presupune că profesorul de religie ar fi mimat gesturi obscene în timpul orei, vina poate fi reţinută pe seama comunicării defectuoase între dirigintele clasei şi conducerea şcolii. 

"În cazul de la Sibiu - dacă era o comunicare între diriginta clasei respective şi conducerea şcolii am fi aflat ieri, nu azi dimineaţă la prima oră", a spus Liviu Pop. 

Întrebat cum crede că se va rezolva acest caz, ministrul Educaţiei Naţionale a declarat că trebuie finalizată ancheta administrativă.

"Sunt mai multe măsuri pe care le putem lua... Nu pot să vă spun acum care va fi finalul anchetei de la Sibiu. Este un caz greu, dar sunt convins că alături de colegii mei putem să rezolvăm, modificând Legea Educaţiei Naţionale în aşa fel încât un profesor care este exclus din învăţământ să nu mai poată intra în sistem o perioadă de timp. Astăzi, dacă avem o situaţie de violenţă în şcoală a unui cadru didactic, vine la concurs în toamnă şi poate să ocupe acel post pentru că nu are nicio interdicţie. Codul Muncii spune că dreptul la muncă este unul garantat, de aceea avem nevoie de completarea Legii Educaţiei Naţionale şi în acest punct a Statutului Cadrului Didactic. Strategia privind combaterea violenţelor în şcoală este în implementare. Trebuie actualizată ori de câte ori apare o situaţie de genul acesta. Am redus în ultimii trei ani de zile cu peste 60 la sută cazurile de violenţă. Mai avem mult de făcut din punctul acesta de vedere, fapt pentru care avem un set de măsuri pe care le luăm zi de zi, în aşa fel încât să eliminăm pe cât posibil către zero toate aceste cazuri izolate de violenţă şcolară", a precizat ministrul.

Utilizarea telefoanelor mobile în școală

În context, Liviu Pop a subliniat că nici pe viitor nu va fi interzisă utilizarea telefoanelor mobile în şcoală, de către elevi, pentru captarea unor imagini. 

"Nu sunt interzise telefoanele în unitatea şcolară; cu acordul cadrului didactic se pot chiar folosi aceste telefoane inclusiv în procesul instructiv-educativ. Strategia privind combaterea violenţei în şcoală are şi alte elemente care vor fi introduse în perioada următoare în aşa fel încât să nu mai avem nevoie ca un elev sau un profesor să filmeze acte de violenţă, să avem alte metode mult mai clare", a arătat ministrul Educaţiei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel