Profesor celebru, despre scandalul ”grasei”: Mihaela Rădulescu are dreptate!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un profesor celebru  din București semnalează partea pozitivă a mesajului transmis de Mihaela Rădulescu la ”Românii au talent”. Prezentă în juriul concursului, Mihaela Rădulescu a admonestat o concurentă, pe motiv că este prea grasă. ”Dacă la etapa următoare nu ai cinci kilograme în minus, nu treci de mine”, a avertizat-o Rădulescu. Replica a declanșat o furtună pe rețelele de socializare și în media. Vedetei i s-a reproșat că vrea să-și facă reclamă, că a fost ”penibilă”, că a jignit un adolescent în vârstă de 14 ani.

Profesorul Dan Cheța, specialist de renume internațional în diabet și tulburările de nutriție, a declarat pentru DCNews că mesajul lansat de Mihaela Rădulescu are sens.

”Poate nu s-a exprimat în cel mai fericit mod, a spus prof. Cheța, dar pe fond are dreptate. Obezitatea la copii este în creștere peste tot în lume, este un fenomen devastator pentru sănătatea națiunii. Sedentarismul și alimentația în exces, fără a mai aminti stresul, fac ca epidemia de obezitate să ia proporții îngrijorătoare. Copiii, care petrec prea mult timp la calculator, care nu se mai joacă, nu mai aleargă în curte, sunt cel mai adesea supraponderali. Mesajul, pe fond, este de mare actualitate. Părinții trebuie să conștientizeze pericolul, iar copiii trebuie motivați să facă mișcare, să evite obezitatea”.

                                                                                                       

Mihaela Rădulescu a făcut o eroare de evaluare

Psihologul Ion Pânișoară, expert în științele educației, spune că astfel de mesaje riscă să demotiveze un adolescent. ”Copiii supraponderali sunt deseori expuși fenomenului de hărțuire, la școală sau la locurile de joacă, spune prof. Pânișoară. Tendința, în occident, este de a descuraja așa numitul bullying, care împinge și mai mult supraponderalul spre izolare, evitarea jocurilor de echipă, sedentarism. De fapt, copiii trebuie învățați să evalueze feed-back-ul primit de la alții. Ce poate face un copil, după ce îi spui că e prea gras? Poate se ambiționează și slăbește, cum ne dorim. Dar dacă se resemnează, se izolează, și, eventual, dezvoltă o depresie? Sau dacă învață să suporte această etichetă, să se simtă confortabil în propria piele? Oricum, nu era momentul să aducă în discuție greutatea.  Mihaela Rădulescu a făcut o eroare tipică de evaluare: era judecat talentul de dansatoare, nu aspectul fizic al concurentei”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel