Profesoara Mihaela Miroiu: Nu vă pasă de sănătatea mea! Un AVC nu înseamnă să mori pe loc. Poți rămâne paralizat
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Mihaela Miroiu
Mihaela Miroiu
Profesoara Mihaela Miroiu (SNSPA), o teoreticiană şi militantă feministă cunoscută şi apreciată de multe persoane în spaţiul public, a fost acuzată că știa și ea de abuzurile unor profesori.

În urmă cu câteva zile, Mihaela Miroiu a ieşit cu o postare pe pagina sa de Facebook în care afirma că informaţiile apărute în presă sunt înmărmuritoare şi devastatoare şi susţinea că nicio studentă nu i-a spus nimic.

A fost contrazisă într-un comentariu la postare chiar de o fostă studentă care i-a reproşat că a ştiut despre faptul că a fost agresată de un profesor. Studenta i-a cerut ajutorul Mihaelei Miroiu şi, spune ea, lumea i s-a prăbuşit când militanta feministă i-a spus că trebuie să se ducă să îşi rezolve asta între patru ochi cu agresorul ei. Mihaela Miroiu a șters postarea, la scurtă vreme după comentariul fostei studente.

Acum, profesoara Mihaela Miroiu, teoreticiană feministă și activistă pentru drepturile omului, a revenit cu un mesaj și a spus că se simte linșată. De altfel, deși inițial a zis că nicio studentă nu i-a zis nimic, acum spune altceva. O studentă s-a plâns totuși la ea.

„Devastator de trist, nu-i așa? Când vezi ca ești executata la aproape 70 de ani, fără drept de apel? Nu. Nu pot reacționa cu jihadul în față. Dacă vouă nu va pasă de sănătatea mea, dar niciunuia, măcar mie trebuie sa îmi pese. Un AVC nu înseamnă să mori pe loc. Poți rămâne paralizat. Acestea sunt consecințele hartuirii unui om vârstnic. Pe scurt: ce am făcut rău? Cu dovezi”, a scris Mihaela Miroiu.

„Ce îmi reproșați? Cu dovezi? Ca o studenta se plânge la mine că un profesor o curtează insistent. Eu il confrunt. El neaga. Îl somez sa se scuze (n-aveam alta cale legala), apoi studentă distrusa se înscrie tot la mine la masterat și doctorat, deși am distrus-o psihic cum zice ea acum dupa 20 de ani”, a mai zis profesoara.

VEZI ȘI: ,,Ați știut și ați tăcut! Modificați de urgență Codul Etic din Universități”

Vineri, 2 august, de la ora 18.00, în Piața Universității, în zona fântânii arteziene, Declic va realiza o fotografie-manifest, ca semnal de alarmă privind hărțuirea sexuală acoperită de marile universități. 

,,Ați știut și ați tăcut! Modificați de urgență Codul Etic din Universități”

Comunitatea Declic va fi vineri, 2 august, de la ora 18.00, în Piața Universității, în zona fântânii arteziene, unde va realiza o fotografie-manifest, ca semnal de alarmă privind hărțuirea sexuală acoperită de marile universități. 

Fotografia este realizată și ca o formă de solidarizare cu victimele hărțuirii sexuale, care au simțit, ani la rând, că se luptă singure cu prădătorii sexuali, tocmai profesorii lor din universități.

Acțiunea este parte a campaniei Declic „Vrem reguli clare împotriva hărțuirii sexuale din universități!”, semnată în 2 zile de peste 31.000 cetățeni.

„Noi, semnatarele și semnatarii acestei petiții, cerem modificarea urgentă a Codului Național de Etică Universitară pentru a proteja mai eficient studentele și studenții împotriva hărțuirii sexuale. Hărțuirea sexuală în universități nu este combătută cu seriozitate, afectând profund siguranța, demnitatea și performanța academică a studenților. Universitatea ar trebui să fie un loc sigur și respectuos pentru fiecare. Însă, conform unui studiu făcut de Centrul Filia, o treime dintre studente sunt hărțuite sexual cel puțin o dată”, se arată în textul petiției semnate de 31.000 de oameni în doar 2 zile. 

Participanții la fotografie vor îmbrăca tricouri negre imprimate cu urmele unor palme, care evidențiază atingerile nedorite la care victimele hărțuirii sexuale au fost supuse, ani la rând, uneori chiar de către profesorii lor. 

Comunitatea Declic apreciază sprijinul jurnaliștilor și contează pe contribuția lor pentru a face virale fotografia și mesajul campaniei. Acum, când tot mai multe abuzuri ies la iveală, iar cei care au știut și au tăcut încearcă să distragă atenția publicului către alte subiecte, este crucial să nu permitem minimalizarea suferinței victimelor hărțuirii sexuale, a transmis Declic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel