Prof. univ. dr. Teodorescu, USAMVB: Amprentă profundă asupra societății. Avem nevoie de specialiști
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Prof. univ. dr. Teodorescu, USAMVB: Amprentă profundă asupra societății. Avem nevoie de specialiști
Prof. univ. dr. Teodorescu, USAMVB: Amprentă profundă asupra societății. Avem nevoie de specialiști
Profesorul Răzvan Ionuț Teodorescu, rectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, a vorbit despre nevoia de specialiști în societate, la DC Media Group.

Răzvan Ionuț Teodorescu, rectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, a vorbit despre nevoia de specialiști de care are nevoie societatea:

„Universitatea este poarta de ieșire și de exprimare a produsului final, respectiv resursa umană calificată și serviciul pe care poate să îl oferea această resursă societății. Pe parcursul anilor de școală nu facem altceva decât să ne creăm la nivelul creierului acele filtre cu informații pe care, ulterior, ne vor ajuta în viață să deosebim informațiile bune de cele mai puțin bune.

Credem în puterea exemplului și pentru că la anul Universitatea noastră împlinește 170 de ani de responsabilitate socială, de mediu, de educație, de cercetare în sensul armonizării dezvoltării societății în sensul protecției mediului, credem că experiența pe care am dobândit-o în acești ani cu siguranță a lăsat o amprentă foarte profundă asupra societății. Și acum și în viitor va fi nevoie, pentru că am devenit din ce în ce mai pretențioși când este vorba de ceea ce consumăm și ca să putem să avem aceste resurse, să asigurăm securitatea alimentară, avem nevoie de specialiști foarte bine formați. Specialiști care să aibă foarte bine înțelese principiile responsabilității sociale. Prin urmare, rolul pe care îl au ei ca specialiști în societate“, a precizat profesorul Răzvan Ionuț Teodorescu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit care este stadiul negocierilor pentru educație, din cadrul PNRR, în special pentru învățământul universitar, în timpul conferinței „Responsabilitatea socială a universităților din România” a DC Media Group.

”Am avut în această dimineață încă o rundă de negocieri pe Planul Național de Redresare și Reziliență. Nu vreau să supraestimez importanța acestui instrument financiar, dar el rămâne, totuși, cea mai mare sursă de finanțare din fonduri europene a sistemului de educație, de la intrarea României în Uniunea Europeană în anul 2007 și până în prezent. Ea trebuie să fie valorificată eficient. În dreptul universităților, strict în dreptul lor, stă o sumă de 500 de milioane de euro, la momentul actual, pentru că totul este într-o dinamică, pe masa negocierilor.”, a declarat Sorin Cîmpeanu (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel