Prof. univ. dr. Radu Gologan a explicat cum poate fi minimizată performanța negativă în școală: Este singură soluție pentru cei care nu reușesc la BAC / video
Prof. univ. dr. Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice, a fost invitat la DC Edu, de pe DCNews și DCNewsTV, unde a vorbit despre minimalizarea performanței negative în școală.
Profesorul Radu Gologan a vorbit, în exclusivitate pentru DCNews și DCNewsTV, despre cum se poate diminua discrepanța care există între elevii foarte buni și cei foarte slabi, care nu reușesc la Bacalaureat.
„Cum facem să reducem distanța dintre aceste două extreme? Cum facem să minimalizăm acest pol al performanței negative sau al lipsei de orice performanță?”, a întrebat prof. univ. dr. Sorin Ivan.
„Numai cu bani și o formă care a început deja, dar în puține situații: integrare școlară completă: școală, rămâneți la școală, lecții, masă și așa mai departe. Este singura soluție!
Nu sunt bani, nu sunt locuri. Cum reușiți într-un liceu din București care abia se descurcă în 3 schimburi să faceți și asta?
Primul lucru ar fi ăsta pentru că după aceea sunt tot felul de forme. Profesorul, dacă rămâne în școală, va trebui să fie plătit suplimentar. Este singura soluție, nu pentru copiii excepționali, ci pentru cei care nu reușesc în final la BAC. Acolo e problema!", a spus profesorul Radu Gologan.
„Dacă m-ai întreba de ce e așa, aș spune imediat: Nu fac școală!
Cred că lucrurile se pot rezolva foarte bine, nu în orașele mari că nu mai sunt spații, poate la periferie unde sunt școli care au spații. În zonele defavorizate sau în zonele rurale se poate face asta.
Vă dau un exemplu. La Bogdănești era un profesor senzațional. Acum a ieșit la pensie. 40 de ani, cât a lucrat în școală, a ridicat satul ăla excepțional. Are olimpici naționali, din acel sat. E un primar care a făcut minunății acolo, a făcut o școală ca lumea. Profesorul ăsta a tras după el și alți profesori.
Merg acolo în fiecare an la un concurs. Văd copii din familii care abia trăiau, abia se descurcau, care fac subiecte grele la matematică sau română.”, a spus prof. univ. dr. Radu Gologan la DC Edu, de pe DCNews și DCNewsTV.
Profesorul Radu Gologan a vorbit, în exclusivitate pentru DCNews și DCNewsTV, despre Olimpiada Internațională de Matematică, cea care a creat matematicieni de valoare. Potrivit acestuia, România are un potențial important.
„Ne-am obișnuit și ne mândrim ca, an de an, elevii români, matematicieni, să cucerească medalii de aur, primele locuri pe podium. Ce ne puteți spune despre această Olimpiadă și ce înseamnă aceste performanțe pentru noi?”, a întrebat prof. univ. dr. Sorin Ivan.
„Primul lucru pe care îl spun întotdeauna este că această competiție, cel puțin pentru România, dar și pentru multe alte țări, a creat matematicieni de certă valoare pentru că marea majoritate a acestor copii au făcut matematică, au făcut doctorate în matematică, s-au dus în universități străine, unii sunt acolo. Gândiți-vă că sunt peste 300 de matematicieni români în centre de cercetare și universități străine, în poziții excepționale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News