Prof. univ. dr. ing. Lucian Georgescu, rectorul ”Dunărea de Jos” din Galați, la DCNews, DCNewsTV și DCBusiness
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
foto Facebook Puiu Lucian Georgescu
foto Facebook Puiu Lucian Georgescu
Rectorul Lucian Georgescu este invitatul de marți al DCNews. 

Marți, 23 august 2022,  de la ora 12.00, urmăriți o nouă emisiune cu prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, rector al Universității ”Dunărea de Jos” din Galați.

Emisiunea este difuzată pe DCNews.ro, la DCNewsTV.ro, precum și pe DCBusiness.ro, dar și pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale site-urilor. 

Rectorul va face o analiză a admiterii din vară, dar va face și anunțuri importante pentru admiterea din toamnă. De asemenea, vor fi abordate numeroase teme importante pentru studenți. 

Unde poți câștiga în România salarii de 50 de euro/oră! Prof. dr. ing. Puiu Georgescu: ”Avem nevoie ca de aer”

Prezent în trecut la DCNewsTV,  prof. Lucian Georgescu a ținut să vină cu o serie de precizări în urma declarațiile senatorului Robert Cazanciuc, care, într-o intervenție anterioară, arăta că examenul la Facultatea de Drept consta în verificarea cunoștințelor legate și de cultura generală: mitologia greacă, istoria Franței, romanul englez. ”Astăzi facem selecția prin examene grilă”, a adăugat Cazanciuc, subliniind faptul că, de teama contestațiilor, universităților le este teamă să mai evalueze studenți prin întrebări care să necesite un răspuns de tip ”deschis”.

În replică, rectorul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați, Lucian Georgescu, a declarat că o examinare de tipul celei invocate de către Robert Cazanciuc ar duce la închiderea sistemului de învățământ superior.

În opinia acestuia, subiectele grilă sunt necesare pentru a avea un grad rezonabil de promovabilitate în timpul facultății. ”Dacă am aborda 25% din aceste subiecte, n-am mai avea studenți, în anul II, la nicio universitate. Trebuie să avem studenți în anul II. Vom lua atâția bani, câți studenți vom avea în anul II.

Dacă nu mergem pe grilă și mergem pe examene, ca acum 35 de ani, nu mai avem niciun student în anul II. Asta înseamnă că nu mai avem buget și închidem tot. Finanțarea anuală a distrus învățământul superior și continuă s-o facă”, susține prof. Georgescu. Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel