Data publicării:

”Inima, o pompă care nu mai poate funcționa”. Ce se întâmplă din acest moment- VIDEO

Autor: George Pârvan | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Cunoscutul chirurg cardiovascular Vlad Iliescu  a fost invitat al profesorului doctor Irinel Popescu la ”Academia de Sănătate”.

Invitat al emisiunii ”Academia de Sănătate”, unde gazdă este profesorul doctor Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, profesor doctor Vlad Iliescu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Institutul de Boli Cardiovasculare C. C. Iliescu din București, a vorbit despre transplantul de inimă. Despre acest organ vital al corpului omenesc. Cunoscutul medic a explicat pe înțelesul tuturor despre ce este vorba într-o astfel de intervenție chirurgicală.

(w670)

Transplantul sau asistara mcanică

Descrierea operației  fost una plastică, sugestivă. ”Inima este o pompă care nu mai poate funcționa, și sunt două situații. Una, în care poți să repari această pompă, o supapă, care e o valva. Îi faci coronarele, sau pompa este complet stricată și atunci sunt două opțiuni. Transplantul sau asistarea mecanică. E o mașină, o pompă artificială, care ține locul inimii”, a spus Vlad Iliescu. ”Categoria aceasta iar se împarte în două. Ca o punte către transplant. Pui unui pacient dispozitivul că nu ai încotro”, a motivat profesorul Iliescu intervențiile chirugicale.

[citeste si]

100.000 euro

Este vorba despre un pachet special, pe care bolnavul de inimă, cel operat, îl va purta toată viața. El va putea să se miște, însă, fără probleme. ”Această pompă este mică, se implantează în pericard, la vârful inimii. Din păcate, este o problemă cu legătura la baterii, care sunt puse într-o geantă, pe care pacientul o poartă și duce o viață absolut normală”, a spus Iliescu. El a dezvăluit și cât costă o astfel de operație și câte se fac într-un an. ”Un dispozitiv costă undeva la 100.000 euro. Principala complicație este infecția de conducta care leagă pompa de baterii. Nu s-a inventat un dispozitiv care să încarce bateria prin piele. Stăm bine. Se fac câteva implanturi pe an. Cinci-șase”, a punctat profesorul doctor Vlad Iliescu.

Interviul integral AICI

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel