Urmărește emisiunea live
Prof. Dr. Mihălțan, descoperire ȘOC: Unii vin cu COVID-19, dar alții au această boală
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa: Agerpres
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa: Agerpres
Prof. Dr. Florin Mihălțan, medic primar Pneumologie, UMF Carol Davila, a explicat, în contextul noului coronavirus, că există două categorii de pacienți.

„E un lucru foarte interesant care se întâmplă. Există două categorii de pacienți. Unii care vin cu forme de COVID-19, care se adeveresc la teste că sunt pozitivi. Dar vin și pacienți, care sunt respirator cronici, de obicei astm bronșic... De mult nu am mai văzut în clinică atâtea forme de pleurezii, de pneumonii cu pleurezii, cu germeni bacterieni care sunt din categoria non COVID, dar care au această particularitate: o combinație între pneumonie și ceea ce noi numim pleurezie, adică apă la plămâni.

Aceste forme evoluează de obicei cam la aceleași categorii de vârstă care sunt grupuri țintă și pentru COVID-19. Adică oameni în vârstă, peste 60-65 de ani", a spus Prof. Dr. Florin Mihălțan.

„Toate acestea apar pe un fond în care cam lipsește vaccinarea", a adăugat acesta.

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile", organizată de trustul de presă DC Media Group pe 24 aprilie.

 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel