Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, sfaturi despre protecţia împotriva coronavirusului. Cât de bună este masca
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Prof dr Adrian Streinu-Cercel. Foto: DC News
Prof dr Adrian Streinu-Cercel. Foto: DC News
Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a lansat mai multe sfaturi cu privire la ce trebuie să facem cu masca de protecţie pe care o poartă din ce în ce mai multe persoane, dar şi cât trebuie ea purtată. 

"Lămurirea e relativ simplă. Avem un nas, o gură, şi ochi. La nivelul nasului şi al gurii pot pătrunde germenii fără probleme. În condiţiile în care vorbim acum de infecţii virale, avem tendinţa de a lua antibiotice, care este una dintre marile greşelli pe care le putem face. În loc să învăţăm să ne spălăm cu apă şi săpun pe faţă, să nu mai ducem mâna la faţă, să nu ne mai scobim în nas, luăm antibiotice. Masca are şi ea rolul ei, dar depinde cât o folosim. Dacă o folosim mai mult de o oră şi jumătate, două ore, nu mai face nimic. 

Nu este o vorbă în vânt că putem folosi masca, problema e cât şi ce facem cu ea după. Am văzut măşti aruncate pe jos. Nu e frumos, ea trebuie aruncată la pubelă. Următorul pas este să ne spălăm pe mâini, pentru că ce era pe mască am luat pe mâini", a spus profesorul Adrian Streinu Cercel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel