Prof.dr. Virgil Păunescu, contactat de chinezi pentru vaccinul românesc anti-Covid: Asta mi-au propus
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Prof dr Virgil Păunescu a povestit că a fost contactat de chinezi după ce a publicat un studiu în care a vorbit despre vaccinul anti-Covid la care lucrează. 

"Noi am publicat în limba română tehnologia şi nu am avut pretenţii la vreo proprietate intelectuală, că la ce dezastru se vedea în China, asta mai lipsea, să spunem ‚dom’ne, noi o ţinem secret pentru că vrem nişte bani, nu ne pasă că ăia mor acolo pe capete’.

La o săptămână după publicarea articolului, Ambasada Chinei ne-a contactat şi ne-a întrebat două lucruri: 1. Dacă permitem cercetătorilor chinezi să facă şi ei aceste cercetări şi am spus ‚sigur’; 2. Dacă avem nevoie de finanţare sau de aparatură ca să ne mişcăm mai repede – şi am zis că asta e o chestiune sensibilă şi am prefera o colaborare cu un centru din China; ni s-a propus să găsim noi un centru, pentru că lanţul lor de comandă e lung; dar a venit ‚războiul rece’ şi s-a întrerupt orice colaborare", a povestit, la emisiunea Academia de Sănătate, prof. dr. Virgil Păunescu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel