Produsele de curățenie pe care niciodată să nu le amesteci
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Monfocus de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Monfocus de la Pixabay
Există câteva substanțe care nu trebuie asociate sub nicio formă. 

Dacă vrei să-ți protejezi sănătatea, dar și familia, trebuie să știi cum să folosești corect produsele de curățat. Există câteva substanțe care nu trebuie asociate. 

1. Oțetul și înălbitorul 

Dacă amesteci oțetul și înălbitorul s-ar putea să te alegi cu răni serioase la nivelul pielii sau al ochilor. Totodată, când vrei să inhalezi substanța rezultată - clor gazos, poate să-ți atace gâtul sau plămânii. 

2. Înălbitorul și amoniacul 

Din amestecul dintre înălbitor și amoniac rezultă azot sub formă de gaz. Reacția chimică poate duce, de asemenea, la alte substanțe precum cloramină, dicloramină sau triclorură de azot. În loc să folosești acest amestec la curățenie, ai putea apela la oțet și bicarbonat de sodiu. 

3. Clorul și amoniacul 

Amoniacul nu trebuie amestecat nici cu clor. Altfel, o să obții triclorură de azot - un lichid galben, uleios și exploziv.

4. Acetonă și înălbitor 

Din amestecul acetonă - înălbitor rezultă cloroform, un lichid care te poate adormi în câteva secunde. Cloroformul îți poate răni organele, fiind foarte toxic. Chiar dacă nu vei pune cantitățile necesare pentru a obține cloroform, e posibil să te alegi cu alte substanțe chimice similare. 

5. Oțet și apă oxigenată 

Nu trebuie să amesteci nici oțetul și apa oxigenată, cu toate că le poți folosi separat fără probleme. Din amestecul lor obții acid peracetic, un acid foarte coroziv care îți poate irita pielea, ochii, nasul și plămânii, scrie cumsa.ro.

VEZI ȘI: 7 trucuri comune de curățenie care fac mai mult rău decât bine

Toți suntem nevoiți să facem curățenie, fie că ne place sau nu. De-a lungul timpului, au apărut tot felul de 'trucuri de curățenie' care ar trebui să fie eficiente și să ne ajute să economisim timp. Unele sunt cu adevărat utile, dar altele, pe care le vom prezenta în rândurile următoare, fac mai mult rău decât bine. 

Dezinfectarea bureților în cuptorul cu microunde

Trucul de curățenie care presupune dezinfectarea bureților în cuptorul cu microunde circulă pe Internet de foarte multe timp, dar nu este unul bun pentru că bacteriile încă rămân pe ele. Specialiștii recomandă înlocuirea bureților în fiecare săptămână.

Curățarea monitorului cu soluție de geamuri și oglinzi

Te-ai întrebat vreodată de ce există soluție specială pentru curățarea monitorului când poți pur și simplu să o folosești pe cea de geamuri și oglinzi? Ei bine, soluțiile de geamuri și oglinzi conțin chimicale dure care pot deteriora monitorul computerului. Poți apela însă, dacă nu vrei să cumperi o soluție specială, la una din apă și oțet.

(Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel