Producţia Seat, afectată de turbulenţele din Barcelona
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Brandul spaniol Seat al grupului german Volkswagen a fost forţat să oprească producţia în urma demonstraţiilor din Barcelona, a informat presa din Spania, transmit Automotive News Europe şi Reuters. Joi şi vineri, Seat a oprit liniile de producţie, în urma manifestaţiilor de protest în favoarea independenţei Cataloniei.  

Conform publicaţiei spaniole La Vanguardia, cinci schimburi nu au lucrat în perioada menţionată, ceea ce a redus producţia cu 3.500 de maşini. Seat a luat măsuri pentru a evita posibile întreruperi ale lanţului de furnizare şi probleme cu care s-ar putea confrunta angajaţii care trebuiau să ajungă la fabrica Martorell de la periferia Barcelonei.

Birourile Seat din Martorell au rămas deschise dar funcţionarilor li s-a acordat posibilitatea de a lucra de acasă. Şi grupul auto nipon Nissan are o fabrică la Barcelona, care şi-a continuat activitatea deoarece este într-o zonă mai puţin afectată de demonstraţii, susţine La Vanguardia.

ondamnarea de către Tribunalul Suprem spaniol a nouă lideri separatişti catalani la pedepse grele cu închisoarea, între nouă şi 13 ani, a provocat un val de indignare în Catalonia, unde au avut loc săptămâna trecută ample manifestaţii de protest marcate de confruntări violente cu forţele de ordine, care s-au soldat cu sute de răniţi, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel