Producția industrială România. INS: Mai mare cu 8.3 % în primele 11 luni ale anului
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Producţia industrială a fost mai mare cu 8,3% , în primele 11 luni ale anului trecut, comparativ cu perioada similară din 2016, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS). 

'În perioada ianuarie - noiembrie 2017, comparativ cu perioada ianuarie - noiembrie 2016, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 8,3%, ca urmare a creşterilor din cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (+9,0%), industria extractivă (+6,0%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+1,2%)', se arată în document. 

Pe seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia a crescut cu 8,9%. 

'În luna noiembrie 2017, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,7% ca serie brută şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,7%. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 9,2%, respectiv cu 9,5%', informează INS. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel