Data actualizării:
Data publicării:

Procurorul surprins de "uşurinţa pe care a avut-o Crooks în încercarea de a-l asasina pe Donald Trump"

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Donald Trump a fost împușcat în ureche la un miting electoral. Un procuror este surprins de ușurința cu care atacatorul s-a aflat la 140 de metri de podiumul unde vorbea fostul președinte american.

Uşurinţa pe care a avut-o atacatorul Thomas Crooks care l-a împușcat pe Donald Trump, chiar în timpul mitingului său de campanie de sâmbătă și cum de a putut să se apropie de el este "surprinzătoare", a spus Procurorul comitatului Butler, în Pennsylvania, unde s-au produs faptele, transmite AFP.

Surprinzător cum a putut să urce pe acel acoperiș 

"Foarte sincer, sunt surprins că el a putut să urce pe acest acoperiş şi să tragă. Ştiu că aveam membri ai forţelor de ordine în această clădire şi prin urmare cu atât mai surprinzător este că el a reuşit să urce acolo sus", a declarat procurorul Richard Goldinger, conform Agerpres, care citează canalul MSNBC. Serviciile de securitate au spus faptul că atacatorul a tras de pe o poziţie înaltă din exteriorul perimetrului unde avea loc adunarea electorală, la aproximativ 150 de metri distanţă, înainte de a fi ucis. O înregistrare video publicată de site-ul american TMZ îl arată pe trăgător întins pe burtă, pe acoperişul unei clădiri şi ţinând o armă.

La doar 140 de metri

"Sper că ancheta va stabili cum s-a întâmplat aceasta, însă da, cel mai surprinzător este pentru mine că în timp ce avem un fost preşedinte acolo, cineva poate să se apropie până la circa 140 de metri, să urce pe un acoperiş şi să tragă", a subliniat procurorul. Poliţia federală americană (FBI) l-a identificat duminică pe autorul atacului, respectiv Thomas Matthew Crooks, 20 de ani, care locuia în Bethel Park, statul Pennsylvania, a recunoscut faptul că este "surprinzător" că acesta a putut trage de mai multe ori înainte de a fi "neutralizat".

Citește și - "Legendele nu mor niciodată!". Cât costă tricoul ”antiglonț” cu Donald Trump

Tentativa de ucidere a lui Donald Trump a stârnit o frenezie de produse online, utilizându-se o imagine pe care candidatul republican la președinția SUA o avea imediat după ce a fost împușcat în ureche.

Cu prețuri care variază între aproximativ 9 și 40 de dolari, tricourile inscripționate cu imagini ale lui Trump ridicând pumnul strâns în aer în timp ce sângele îi curge pe față au devenit virale. Vezi aici mai multe detalii!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel