Dosare penale cu prejudicii de 4 miliarde de euro, la DNA, în decembrie. Bologa: Este o profesie frumoasă cea de procuror
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Procurorul-şef al DNA: Aveam în lucru, în decembrie, dosare cu prejudicii estimate la 4 miliarde de euro / Foto: Pexels
Procurorul-şef al DNA: Aveam în lucru, în decembrie, dosare cu prejudicii estimate la 4 miliarde de euro / Foto: Pexels
Crin Bologa susține că DNA avea în lucru, în decembrie, dosare cu prejudicii estimate la 4 miliarde de euro.

Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a afirmat vineri că, prin creşterea numărului de inculpaţi şi a trimiterilor în judecată, s-au dublat de la un an la altul sumele reţinute. Astfel, potrivit acestuia, în luna decembrie, erau în lucru dosare cu prejudicii estimate la 4 miliarde de euro, transmite Agerpres.

VEZI ȘI: DNA, percheziții la Poliția Locală a Sectorului 1 din Capitală

"De exemplu, anul trecut am avut 128 milioane de euro, anul acesta 270-280 de milioane de euro numai în dosare trimise (în judecată - n.r.), fără cele de corupţie, cele asimilate, cu o competenţă redusă, din ce în ce mai redusă. Aveam în lucru dosare, în decembrie, cu prejudicii estimate la 4 miliarde de euro. Deci, merită să fii şi este o profesie frumoasă cea de procuror. Dacă pot influenţa lucrurile în bine, atunci este o motivaţie în plus", a declarat Crin Bologa pentru Presshub.ro.

VEZI ȘI: Controalele DNA de la vămi vs. refuzul pentru Schengen. Tache: Aceeași vulnerabilitate care a făcut ca România să fie umilită acum zece ani

Sinteză condamnări noiembrie 2022

"În luna noiembrie 2022, în dosarele de corupție instrumentate de D.N.A. au fost condamnați 30 inculpați prin 28 hotărâri judecătorești definitive, pentru infracțiuni de luare și dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu, fraudarea fondurilor europene etc.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 30 inculpați variază între 4 ani și 3 luni închisoare și 10 luni cu amânarea aplicării pedepsei. Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro , secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă. În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare", transmitea DNA într-un comunicat publicat pe site-ul instituției pe 30 decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel