Procurorii au renunţat la circumstanţele agravante în cazul Alec Baldwin
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa Foto YouTube ABC NEWS
Sursa Foto YouTube ABC NEWS
Alec Baldwin scapă de circumstanţele agravante în procesul de urmărire penală pentru împuşcarea mortală a regizoarei Halyna Hutchins. 

Procurorii care anchetează responsabilitatea actorului Alec Baldwin într-o împuşcătură mortală pe un platou de filmare al filmului "Rust" în 2021 au renunţat luni să-l judece pe actor pentru circumstanţă agravantă, relatează AFP.

Alec Baldwin este urmărit penal în New Mexico pentru omor prin imprudenţă şi riscă o pedeapsă de 18 luni de închisoare, la fel ca armuriera Hannah Gutierrez-Reed. El risca până la cinci ani de închisoare dacă era găsit vinovat de neglijenţă în formă agravantă.

Aceasta circumstanţă agravantă a fost contestată de avocaţii săi, pe motiv că se invocă o lege din New Mexico care nu era în vigoare în momentul tragediei. În cele din urmă, procurorii au renunţat la această circumstanţă "pentru a nu pierde timpul", potrivit acestora.

La data de 21 octombrie 2021, filmarea care avea loc într-o fermă din New Mexico (sud-vest) a luat o turnură tragică după ce Alec Baldwin a acţionat o armă despre care se presupunea că ar conţine doar gloanţe oarbe, însă un proiectil real a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, şi l-a rănit pe regizorul peliculei, Joel Souza.

Acest eveniment rar a şocat Hollywoodul şi a avut un puternic impact, conducând la apeluri pentru interzicerea armelor de foc pe platourile de filmare, unde prezenţa muniţiei reale este, teoretic, deja interzisă.

Alec Baldwin, în vârstă de 64 de ani, cunoscut îndeosebi pentru rolul din serialul "30 Rock", a susţinut mereu că i s-au dat asigurări că arma era inofensivă, scrie Agerpres.

Pe 1 februarie, Alex Baldwin a fost acuzat oficial de omor prin imprudenţă. 

În timpul pregătirii pentru mânuirea armelor de foc, actorul a părut "distras şi vorbea la telefon cu familia", potrivit unui document dat publicităţii de procuror. Actorul a stat la pregătire doar 30 de minute, deşi sesiunea trebuia să dureze "cel puţin o oră sau mai mult", potrivit declaraţiilor armurierei date în faţa anchetatorilor.

Procurorul şi-a anunţat intenţia de a începe urmărirea penală la data 20 ianuarie. Avocatul actorului, Luke Nikas, a denunţat apoi o "îngrozitoare eroare judiciară".

"Domnul Baldwin nu avea niciun motiv să creadă că în armă se afla muniţie reală sau oriunde altundeva la locul filmării", a insistat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel