Procesul în care e judecat Vlad Pascu, tânărul care provocat tragedia de la 2 Mai, ar putea fi reluat de la zero
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Află în articol în ce caz procesul lui Vlad Pascu, tânărul care provocat tragedia de la 2 Mai, ar putea fi reluat de la zero.

Procesul lui Vlad Pascu ar putea să fie reluat de la zero dacă, zilele următoare, Consiliul Superior al Magistraturii va decide suspendarea judecătoarei Ancuţa Popoviciu. Astfel, dacă decizia va fi nefavorabilă pentru judecătoarea controversată, un alt judecător va prelua cazul, iar acesta ar putea decide să reia audierile martorilor şi administrarea probelor.

Reamintim că Ancuța Popovici este judecătoarea controversată care l-a întrebat pe tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii morți în tragedia de la 2 Mai, dacă fiul său, ucis în accidentul provocat de Vlad Pascu, se află prezent în sala de judecată. 

VEZI ȘI: Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video

Inspecția judiciară a cerut suspendarea din funcție a judecătoarei Ancuţa Popoviciu

Deocamdată, procesul lui Vlad Pascu se desfăşoară în continuare cu judecătoarea Ancuţa Popoviciu, după ce Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a amânat, pentru data de 24 aprilie, cererea Inspecţiei Judiciare de suspendare a acesteia din funcţie.

"Inspecția judiciară a cerut suspendarea ei din funcție, având în vedere că ei consideră faptul că ea a comis o abatere disciplinară, respectiv exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență.

Data trecută, când ar fi trebuit să ia o decizie CSM în legătură cu ea, s-a decis amânarea audierii sale și implicit a luării unei decizii în cazul său, având în vedere că judecătoarea Ancuţa Popoviciu a cerut un nou termen pentru a-și angaja un avocat și pentru a se apăra cum trebuie în fața acuzațiilor care vin din partea Inspecției judiciare.

Vezi și: Cererea de abținere a judecătoarei din cazul Vlad Pascu, respinsă. Tatăl lui Sebi, tânărul ucis în accidentul de la 2 Mai: Este ca o zi acră, se joacă cu nervii noștri!

Asta înseamnă că zilele viitoare judecătoarea va fi audiată fizic sau prin videoconferință de către superiorii ei, care vor decide dacă o suspendă sau nu din funcție. Între timp, a cerut abținerea ei din judecarea procesului lui Vlad Pascu, însă această solicitare a fost respinsă de colegii judecători", a relatat Georgiana Murgilă, corespondent Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel