Proces Kovesi-Antena 3, decizie a instanței
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Curtea de Apel Ploiești a acordat, marți, termen în continuare în dosarul dintre Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, și Antena 3. 

Termenul în continuare a fost stabilit pentru data de 11 aprilie.

La termenul de marţi au fost prezenţi Laura Codruţa Kovesi, Răzvan Savaliuc şi Mugur Ciuvică. Instanța a dispus anularea unor acte şi menţinerea altora în urma strămutării dosarului de la Curtea de Apel Piteşti.

Răzvan Savaliuc a cerut un termen pentru a lua la cunoştinţă asupra actelor la care instanţa a făcut referire, iar avocata lui Kovesi a spus că toate documentele respective sunt "arhicunoscute" şi că se tinde spre o tergiversare a procesului.

[citeste si]

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a dispus, la data de 18 ianuarie, strămutarea procesului de la Curtea de Apel Piteşti la Curtea de Apel Ploieşti, admițând cererea Antena 3 și a jurnaliștilor postului vizați în dosar. Judecătorii de la Secţia I civilă a ÎCCJ au anulat actele de procedură îndeplinite în acest dosar de Curtea de Apel Piteşti privind încuviinţarea şi/sau respingerea probelor. A fost anulată şi încheierea din 11 ianuarie 2017, prin care CA Piteşti rămăsese în pronunţare în acest dosar.

Procesul este în faza de recurs. Tribunalul București a decis anterior să-i fie plătite șefei DNA daune de 250.000 de lei. Laura Codruța Kovesi a intentat procesul după ce a fost acuzată că a mușamalizat ancheta în dosarul Bercea Mondial-Mircea Băsescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel