Proces Dragnea 20 mai. Protestatarul Cârstoiu spune că face LIVE TEXT din sala de judecată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Tudor Cârstoiu
Tudor Cârstoiu
Protestatarul Tudor Cârstoiu, membru PACT, a spus că face live text din sala unde are loc procesul lui Liviu Dragnea.

Rămâneți pe DC News pentru a afla ce transmite Tudor Cârstoiu!

Decizie în dosarul angajărilor fictive

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbate, luni, dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu.

Pe 15 aprilie, la ultimul termen al procesului, avocaţii lui Dragnea au solicitat amânarea dosarului până când judecătorii de la Curtea Constituţională vor lua o decizie cu privire la conflictul de natură constituţională dintre Parlament şi Instanţa supremă pe tema completurilor specializate pe cazurile de corupţie.

Tot atunci, procurorul de şedinţă a ridicat două excepţii de neconstituţionalitate în legătură cu prevederile art. 29 din Legea 78/2000 şi art. 174 din Codul penal.

Liviu Dragnea a dat o declaraţie în faţa instanţei, în care şi-a susţinut nevinovăţia. "Sunt total nevinovat şi vreau să vă asigur, indiferent de ce veţi decide, că nu am ştiut despre cele două că nu merg la serviciu şi părerea mea este în continuare că acest dosar e unul politic şi că timpul va confirma acest aspect", a spus Dragnea.

Pe 21 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care vizează angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi Anisei Niculina Stoica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel