Procentul femeilor aflate în conducerea companiilor din România, sub media europeană
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
România are printre cele mai scăzute procente atunci când vine vorba de numărul de femei aflate în conducerea unor companii. 

România are doar 13% pondere a femeilor în boardurile firmelor, faţă de 38% în Italia sau Germania. Media europeană este dublă, anunță Ziarul Financiar, scrie Mediafax. 

În 2020, circa 13% dintre funcţiile de conducere din România erau ocupate de femei. Media europeană a fost de aproape 30%.

Cea mai mică valoare dintre statele membre UE



Anul trecut, ponderea femeilor în funcţii de conducere în companiile locale a fost a cincea cea mai mică valoare dintre statele membre ale Uniunii Europene, conform datelor de la Eurostat, Oficiul European Statistică.

Statistica Eurostat a luat în considerarea ponderea femeilor în rândul membrilor consiliilor de administraţie ale celor mai mari companii cotate la Bursa din România şi de la nivelul Uniunii Europene.

Un milion de firme au fost închise în România în ultimii 30 de ani

Lipsa educaţiei de business este principalul motiv pentru care multe firme eşuează. Astfel, cu o medie anuală de 34.000 de firme închise, România a pierdut cele mai multe companii în anii 2019 (230.330), 2006 (135.875) şi 2002 (109.039).

'Principalul obstacol pe care îl întâmpină antreprenorii atunci când vor să-şi crească propria afacere este lipsa educaţiei, care este pe primul loc în continuare, urmată de accesul la finanţare şi lipsa oamenilor buni. De aceea, avem nevoie de cursuri despre cum se conduc şi se cresc afaceri în mod profesionist, fără micromanagement şi fără sacrificii. În opinia mea, 25% dintre firmele închise în România ar fi putut supravieţui dacă fondatorii ar fi avut acces la resurse educaţionale şi astăzi am fi avut 250.000 de firme sănătoase în plus pe piaţa locală', a declarat Adrian Dragomir, Business Innovation Consultant şi co-fondator Termene.ro.

Fondată în 2014, Termene.ro este o platformă complet automatizată, care oferă acces direct la informaţii din peste 15 surse oficiale şi actualizate în timp real despre datele financiare şi juridice ale firmelor din România. Platforma este accesată zilnic de peste 50.000 de companii, arată o analiză Termene.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel