Problemele românilor din Ucraina. Ambasadorul României la Kiev, discuție alături de Comisarul pentru Protecția Limbii de Stat
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 23 feb, 14:39
Problemele românilor din Ucraina. Ambasadorul României la Kiev, discuție alături de Comisarul pentru Protecția Limbii de Stat  /  Sursă foto: Facebook Ambasada României în Ucraina
Discuție „deschisă și pragmatică” între Ambasadorul României în Ucraina și Comisarul pentru Protecția Limbii de Stat.

Ambasadorul României în Ucraina, Cristian Leon Țurcanu, s-a întâlnit cu Comisarul pentru Protecția Limbii de Stat, Taras Kremin, informează Agenția BucPress din Cernăuți, citând o postare pe Facebook a Ambasadei.

„O discuție deschisă și pragmatică între Ambasadorul României în Ucraina și Comisarul pentru Protecția Limbii de Stat, Taras Kremin, privind modalitățile de asigurare a funcționării limbii de stat, precum și despre  importanța și necesitatea prezervării identității și drepturilor persoanelor aparținând minorității românești din Ucraina.

Ambasadorul României a evidențiat principiile, valorile și standardele europene în materie, exemplificând prin drepturile extinse de care se bucură etnicii ucraineni în România, atât în ceea ce privește cultura, educația și mass-media, cât și politic”, potrivit informației postate pe Facebook, precizează Bucpress.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro