Data actualizării:
Data publicării:

Probleme la SIE. Florian Bichir: Sunt disperați! Cedează unii dintre ei

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Conf. univ. dr. Florian Bichir, scriitor și istoric, arată una dintre problemele cu care se confruntă Serviciul de Informații Externe (SIE).

"Vă spun, că nu e niciun secret, cei de la SIE sunt disperaţi! Nu mai au oameni, IT-iști. Au venit firmele multinaționale sau chiar companii româneşti care le-au oferit de trei sau chiar patru ori salariile lor. Sunt oameni care încep şi ei o casă, rămâne soţia gravidă - cedează unii dintre ei. Piaţa muncii este atât de puţină, ori dacă nu o ai nici legiferată să poţi să-i cauţi, să iei civili... că nu puteau angaja, fiind departament militar. Hai să fim serioşii", a spus Florian Bichir, la DCNews TV.

Serviciul  de  Informaţii  Externe  (SIE)  este  instituţia  de  stat  specializată  în  domeniul informaţiilor externe privind siguranţa naţională, apărarea României şi a intereselor sale.

Misiunea SIE este îndeplinită prin culegerea de informaţii relevante pentru securitatea naţională a României, informaţii care asigură baza de decizie pentru autorităţile statului; avertizarea timpurie asupra riscurilor şi ameninţărilor, precum şi întocmirea de evaluări strategice ale mediului internaţional de securitate; desfăşurarea de operaţiuni pentru apărarea şi promovarea intereselor României.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel