Viorica Dăncilă: Vasile Ciurchea, noul președinte CNAS. ”Atitudine disprețuitoare intolerabilă”
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 24 iul 2019, 13:27
WhatsApp
Viorica-Dăncilă-Prim-ministrul-României
Viorica-Dăncilă-Prim-ministrul-României
Premierul Viorica Dăncilă susține că este ”inacceptabil” modul în care au fost gestionate problemele Casei de Asigurări de Sănătate și speră că numirea unui nou președinte va duce la rezolvarea acestora. 

”Modul în care au fost gestionate problemele Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate este inacceptabil. De asemenea, este intolerabilă atitudinea disprețuitoare față de pacienți și medici, a celor responsabili să explice oamenilor de ce sistemul informatic nu funcționează, dar și să găsească soluții pentru remedierea problemelor.

Un nou președinte la CAS

Am decis schimbarea președintelui interimar al CNAS, Răzvan Vulcănescu, și, la propunerea ministrului Sănătății, l-am desemnat președinte al CNAS pe Vasile Ciurchea, un om care a mai lucrat în sistem și care a implementat cardul național de sănătate.

Aștept de la noul președinte soluții care să rezolve cât mai urgent problemele din sistemul informatic și împreună cu ministrul Sănătății să acționeze pentru creșterea calității serviciilor medicale. CNAS este o instituție cheie în cadrul sistemului de sănătate din România, iar una dintre misiunile noii conduceri este să se asigure că fondurile alocate sănătății sunt cheltuite eficient”, a precizat Viorica Dăncilă înainte de ședința de guvern. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?