Urmărește emisiunea live
Probleme în teatrul independent românesc. Mulți actori, prea puține spații de joc. Interviu cu Artonic Teatru
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andi Miron
WhatsApp
Cristi Constantinescu și Carmen Sascău, în „Cu capsa pusă"
Cristi Constantinescu și Carmen Sascău, în „Cu capsa pusă"
Cristi Constantinescu și Roxana Neagu, actori în trupa bucureșteană Artonic Teatru, invitați la interviurile DC News, au oferit detalii de culise despre viața de tânăr actor și despre teatrul independent, alternativă culturală neconvențională de petrecere a timpului liber.

Printre subiectele abordate în emisiunea de vineri, 9 martie, s-au regăsit și evoluția teatrului independent în România. Cei doi invitați de la Interviurile DC News au declarat că există atât puncte forte, cât și puncte slabe în teatrul independent. Pe de o parte, e bine că există mulți actori foarte buni, însă pe de altă parte, se lovesc de problema spațiilor de joc, foarte puține la număr.

„E o întrebare delicată. Noi am terminat facultatea împreună în anul 2013, deci suntem în teatrul independent de vreo 5 ani, cu toate că am jucat și înainte, în timpul facultății. Există o evoluție, există și o involuție, e destul de complicat. Există spații care s-au închis, spații care rezistă, spații care nu mai există din păcate. De exemplu, unul dintre primele teatre independente din București s-a închis din păcate, dar teatrul merge mai departe indiferent de locuri, indiferent de unde se joacă spectacolele. Trupele există, actori există foarte mulți, foarte buni. În fiecare an, termină în București cel puțin 60-70 de actori", a declarat Cristi Constantinescu.

„Sunt mult mai mulți actori decât locuri, asta e o problemă. Ar trebui să fie mult mai multe", a subliniat Roxana Neagu.

Competiția, un lucru benefic

Un număr mare de actori buni înseamnă și concurență acerbă. Cristi Constantinescu e de părere că acest lucru este un lucru benefic, în primul rând pentru spectatori, care au la dispoziție o gamă largă de spectacole din care pot alege.

„Concurența asta e bună, există spectacole pentru toată lumea, diverse stiluri artistice și există loc pentru toată lumea. Competiția e un lucru benefic pentru spectatori în primul rând, pentru că există diverse tipuri de spectacole, pentru fiecare, orice", a declarat Cristi Constantinescu, actor la Artonic Teatru, pentru DC News.

Pentru spectacolele Artonic, accesează pagina de Facebook Artonic Teatru. Următorul spectacol Artonic Teatru este „Cu capsa pusă" și se va juca marți, 27 martie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel