Probleme în paradis pentru Elon Musk. Mii de modele Tesla sunt rechemate în service, în Germania
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Agenţia de circulaţie rutieră din Germania a anunţat că recheamă în service modelele Tesla Y şi 3 din cauza unei defecţiuni la sistemul automat de apel de urgenţă care afectează 59.000 de vehicule la nivel global.

Organismul de supraveghere KBA a precizat pe site-ul său din 29 iunie că o problemă de software a cauzat o defecţiune a sistemului eCall, care este conceput pentru a contacta automat echipele de intervenţie în cazul unui accident grav, scrie Reuters.

KBA a declarat că 59.129 de vehicule au fost afectate la nivel global, dar nu a precizat câte dintre acestea sunt înmatriculate în Germania.

Defecţiunea software reprezintă o durere de cap suplimentară pentru directorul executiv Elon Musk, după ce Tesla a declarat sâmbătă că a livrat cu 17,9% mai puţine vehicule electrice în al doilea trimestru faţă de trimestrul precedent, în condiţiile în care închiderea legată de COVID-19 din China a perturbat producţia şi lanţul de aprovizionare.

Musk a declarat luna trecută că noile fabrici ale Tesla din Texas şi Berlin "pierd miliarde de dolari" în timp ce se străduiesc să crească producţia din cauza lipsei de baterii şi a problemelor din China.

Elon Musk, întâlnire cu Papa Francisc

Elon Musk a postat pe Twitter o fotografie în care apare alături de Papa Francisc.

Elon Musk a revenit vineri noapte, după o absenţă de nouă zile, pe Twitter, platforma de social media pe care încearcă să o achiziţioneze contra sumei de 44 de miliarde de dolari, şi a publicat o fotografie în care apare alături de papa Francisc, de la o întâlnire care a avut loc joi, informează Reuters, conform Agerpres.

Musk, cel mai bogat om din lume, a publicat o fotografie în care apare alături de suveranul pontif. Imaginea este însoţită de textul: Onorat să mă întâlnesc cu @pontifex ieri.

În imagine mai apar şi cei patru băieţi adolescenţi ai lui Musk, dar nu şi fiica sa transgen, în vârstă de 18 ani, care, pe 20 iunie, a depus o cerere pentru schimbare numelui şi pentru a rupe astfel toate legăturile cu tatăl său. Musk este tatăl a opt copii.

Scopul întrevederii dintre Musk şi papa Francis precum şi locul unde s-a desfăşurat această întâlnire sunt deocamdată necunoscute.

Luna trecută, Musk a spus că mai sunt câteva probleme nerezolvate înainte de achiziţionarea Twitter, printre care numărul de conturi false din sistem, dar şi ponderea datoriilor în oferta de achiziţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel