Probleme de sănătate care se citesc pe chip
Data publicării:
Autor: Steluța Indrei
WhatsApp
Chipul nostru este o adevărată carte de vizită, reflectă deopotrivă starea fizică și psihică. Numeroase probleme de sănătate se pot vedea pe față. 

O simplă privire în oglindă te poate ajuta să îți dai seama dacă te paște o anumită afecțiune. 

Cearcănele și pungile de sub ochi pot avea legătură cu oboseala, dar tot atât de bine pot indica o afecțiune a ficatului sau o insuficiență renală.

Culoarea galbenă a globului ocular indică o afecțiune la nivelul ficatului, posibil chiar o formă de hepatită. Iar dacă în zona ochilor îți apar depozite mici de grăsime, cu siguranță, ai un colesterol care depășește limita normală.

Roșeață în ograji vs paloare

Obrajii îmbujorați sunt normali dacă ai stat la soare ori când ieși afară în timpul iernii. Dacă roșeața apare fără să te fi expus frigului sau soarelui și persistă, atunci te poți confrunta cu o problemă de circulație a sângelui sau a glandelor suprarenale. Roșeața feței este caracteristică și cardiacilor. Obrajii vineți atrag atenția asupra unei slabe oxigenări a sangelui.

Venele vizibile pe obraji, capilare inflamate indică o insuficiență a enzimelor digestive sau o cantitate prea mică de acid gastric. 

Pe de altă parte, obrajii palizi traduc un metabolism lent, o absorbție defectuoasă a nutrienților sau, în cazul cel mai grav, o afecțiune pulmonară.

Pilozitate excesivă

În cazul femeilor, pilozitatea excesivă pe față indică existența sindromului ovarelor polichistice sau alte dereglări de natură hormonală.

Persoanele care au buze crăpate suferă de deshidratare ori se confruntă cu carențe acute de vitamine. Buzele vineții pot trăda boli de inimă, suferințe renale, boli de plămâni. 

Dacă nasul se descuamează constant și apar coșuri în această zonă, acest lucru trădează o afecțiune cardiovasculară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel