Probleme cu manifestările de Ziua Națională. Bogdan Chirieac: Apare câte o aberație pe zi!
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Neagoe Narcis Florentin
Foto: Neagoe Narcis Florentin
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat desfășurarea evenimentelor de Ziua Națională de la București și Alba Iulia.

Având în vedere condițiile pandemice, parada militară care s-a desfășurat miercuri, 1 decembrie, la București, a fost scurtată și un număr însemnat de copii nu a reușit să se bucure de frumusețea evenimentului, potrivit România TV. Fiind invitat la același post TV, analistul politic Bogdan Chirieac a comentat desfășurarea evenimentelor de la parada militară din București, dar și-a expus și un punct de vedere referitor la interzicerea dreptului de a protesta în Alba Iulia.

„Nu ne miră proasta organizare de la București, chiar nu ne miră. Problema e că apare câte o aberație pe zi, cum a fost cea cu scurtarea traseului Armatei. Dacă tot ai făcut defilare și e o zi frumoasă, lasă să se bucure în primul rând copilașii, care sunt curioși, sunt interesați, vor să vadă tancul, avionul, soldatul, lasă-i să se bucure. Dacă au ieșit din casă cu părinții sau bunicii, lasă-i să se bucure de acest lucru.

La Alba Iulia nu e marș de protest, George Simion a spus că nu va protesta de Ziua Națională și că au 364 de zile pe an să protesteze, iar de 1 Decembrie nu protestează. E un marș al unirii și solidarității, după cum l-au prezentat. Ceea ce nu am înțeles a fost faptul că li s-a interzis să strige lozinci politice sau în privința vaccinării. Cum să interzici așa ceva? E 1 Decembrie, e ziua unității și a libertății poporului român. Cum să interzici?

Dacă eu sau Marius Pieleanu mergem pe stradă și vrem să strigăm Jos ... nu știu cine!, mă gândesc că avem voie să facem asta fără să ne amendeze Jandarmeria, cu toată dragostea. O parte e prostia pură de la București, care a acționat, din nefericire, iar în partea cealaltă este o încălcare gravă a drepturilor omului“, a precizat analistul politic Bogdan Chirieac.

Parada de Ziua Naţională a României s-a încheiat înainte de ora 12.00

Parada militară de Ziua Naţională a României, organizată miercuri în Bucureşti, s-a încheiat după ce aproximativ 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la care s-au alăturat militari străini, au defilat pe sub Arcul de Triumf din Capitală. Au fost prezentate aproximativ 100 de mijloace tehnice şi au evoluat peste 30 de aeronave.

Pentru prima oară, un detaşament al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale a defilat la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale. Tot în premieră au fost prezentate lansatoarele M-142 HIMARS şi sistemele de rachete PATRIOT. Parada a debutat cu trecerea în revistă a Gărzii de Onoare de către preşedintele Klaus Iohannis, după care a fost intonat Imnul Naţional. Au fost trase salve de tun, iar şeful statului a depus o coroană de flori la Arcul de Triumf.

La paradă au asistat preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, membri ai Guvernului, şefi de instituţii, reprezentanţi ai corpului diplomatic şi ai cultelor religioase, politicieni, veterani. Evenimentul s-a încheiat cu defilarea fanfarei militare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel