Probleme cu emiterea rovinietei şi peajului, pe parcursul zilei de sâmbătă
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
CNAIR atenționează șoferii cu privire la emiterea rovinietei. 

Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a anunțat că pe parcursul zilei de mâine ar putea să apară probleme în ceea ce privește emiterea rovinietei și a peajelor. 

”CNAIR informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale că sâmbătă, 15.05.2021, în intervalul orar 10:00 - 16:00, ca urmare a unor intervenţii la sistemele informatice ce au implicaţii în funcţionarea corespunzătoare a SIEGMCR, emiterea rovinietelor (prin SMS, portalul www.erovinieta.ro şi aplicaţia etarife) şi a peajelor (prin SMS, portalul www.erovinieta.ro, aplicaţia etarife şi prin punctele de distribuţie aparţinând Rompetrol Downstream) nu va fi posibilă sau va funcţiona cu intermitenţe.

În aceste condiţii, pentru a evita aplicarea unor sancţiuni contravenţionale, utilizatorii au obligaţia de a achita tarifele prin celelalte mijloace puse la dispoziţie de către CNAIR. Informaţii cu privire la acestea se regăsesc pe pagina de internet a CNAIR S.A. - cnadnr.ro, secţiunea Produse/Servicii”, se arată într-un comunica de presă. 

Românii ar putea plăti DOAR jumătate din taxa pentru rovinietă

Fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc a anunțat în luna martie, la interviurile DC News, că s-a depus ”un proiect de lege de modificare a Ordonanței privind taxa drumurilor.”

„Dreptul românilor este de a circula 24/24 ore. Noi, când plătim taxa rovinieta, o plătim să circulăm non-stop, nu să circulăm fragmentat sau cu declarații. Poate eu vreau să circul noaptea, cu masca, cu dezinfectant... În sensul ăsta am introdus un proiect de lege prin care să înjumătățim rovinieta”, a explicat Răzvan Cuc (PSD).

„Valoarea ei pe toate categoriile este una... Sper să am sprijinul celor de la putere pentru că au înghețat toate veniturile, au redus...”, a mai spus el, menționând totodată că ar putea fi „o mică reparație” din partea guvernării. 

108 de puncte fixe de control valabilitate rovinietă sunt în prezent pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi din România. Punctele de control fac parte din SIEGMCR, sistemul informatic deținut de CNAIR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel