Problema urgentă care trebuie reglementată IMEDIAT după lărgirea plajei din Mamaia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Senatorul Marius Marinescu spune că amenajarea plajelor lărgite din Mamaia trebuie făcută la cele mai înalte standarde.

'Dacă, în ultimii 30 de ani, dezvoltatorii imobiliari și primăria nu distrugeau plajele, nu se ajungea în situația de față. Sigur că fondurile europene sunt binevenite pentru proiectul de lărgire a plajelor, însă este necesară amenajarea lor la cele mai înalte standarde. Trebuie reglementată problema cu nisipul și cu adâncimea apei, care ar trebui să crească gradual. De asemenea, trebuie realizate grupuri sanitare cu dușuri cu scopul de a se păstra igiena. Să luăm modelul plajelor de la Nisa sau Cannes! Toate plajele din România ar trebui declarate de utilitate publică pentru a nu se mai putea construi blocuri pe ele.' a declarat senatorul Marius Marinescu, pentru DC News.

CITEȘTE ȘI   Plaja mărită din Mamaia. IMAGINILE ZILEI: Operatorii economici sunt disperați!

Lărgirea plajei din Mamaia poate să îi expună pe turiști la un risc major atunci când apa se retrage în mare. Salvamarii trag un semnal de alarmă după ce plaja din Mamaia a fost extinsă.

'Mereu repet acest lucru: Când venim la îmbăiere, trebuie să avem în vedere faptul că apa este un mediu periculos, indiferent cât de adâncă este! Trebuie să ne luăm câteva măsuri de precauție. Faptul că s-a lărgit plaja înseamnă că s-a micșorat zona de îmbăiere pentru turiști. Dacă pe noua zonă nisipată aveam înainte 150-200 de metri, depinde de configurația plajei sau fundul mării, acum e redusă undeva pe la 50 de metri, cel puțin în prima parte.', a spus Culea Gabriel, coordonatorul Serviciului de Salvamar din Mamaia, în exclusivitate pentru DC News.

'Dacă ar fi să fie o problemă, care nu era înainte, este situația când se impune steagul roșu arborat, care înseamnă că scăldatul este interzis. Acum pericolul este mult mai mare din cauza faptului că pe noua zonă nisipată se va forma o cantitate foarte mare de apă când se retrage valul/apa în mare' a mai declarat Culea Gabriel (Citește știrea aici).

De asemenea, oamenii de afaceri, care au plaje închiriate, sunt extrem de nemulțumiți de modul în care autoritățile au abordat problema. Am discutat cu Roberto Tortora, operator de plajă, pentru a vedea ce părere are despre lărgirea plajei din Mamaia.

'Am avut numeroase întâlniri cu reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral și cu celelalte instituții. Ne-am plâns de faptul că modul în care s-a lărgit plaja va crea diferite probleme pentru că distanța este foarte mare, nu există confort pentru turiști. Clienții se plâng. Sunt nemulțumiți. Ne aflăm în imposibilitatea de a asigura condițiile pe care suntem 'obligați' prin Legea Ministerului Turismului să le respectăm. Astăzi voi înainta o scrisoare la ABADL, având în vedere că avem și noi două plaje închiriate. La una voi suspenda contractul pentru acest an, la cea din fața Hotelului Yaki. De asemenea, gestionez o plajă, la Năvodari, pe care o vom exploata deoarece este mai rezonabil. Acolo s-a făcut o lărgire mai mică a plajei.', a spus Tortora Roberto în exclusivitate pentru DC News (Citește știrea aici).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel