Urmărește emisiunea live
Problema rușilor în Ucraina. Răzvan Dumitrescu: Asta au păţit nemţii, în Al Doilea Război Mondial, când au intrat în Rusia / Grumaz: Nu o pot controla!
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Pexels (asim alnamat)
Sursa foto: Pexels (asim alnamat)
Generalul Alexandru Grumaz a vorbit despre războiul pornit de Rusia în Ucraina și modul în care cele două armate au acționat până acum. Care este problema rușilor, în acest moment.

"Se fie foarte clar! Ucraina a făcut o campanie eficientă de rezistență distribuită. Niciodată nu o să vedeţi, în acest război, o confruntare directă, în afară de cea de la aerodromul Antonov. Numai acolo s-au luptat direct forţe ruse cu forţe ucrainiene. Această rezistenţă a fost aleasă. Punctele de lovire au fost alese. Ambuscadele au fost făcute de ucrainieni şi, din cauza asta, tehnica rusă a fost lovită. Ei s-au adaptat foarte rapid la sistemele de arme noi şi au exploatat vulnerabilităţile ruseşti şi slăbiciunile pe care le-au avut aceştia.

Forţele speciale ucrainiene au efectuat atacuri mobile împotriva blindajelor şi vehiculelor ruseşti, inclusiv tehnica reactivă portabilă pe care au avut-o ei în producţie sau au primit-o de la polonezi. De asemenea, unităţile de apărare teritorială au fost mobilizate pentru a-şi apăra oraşele. Este foarte interesant lucrul acesta. Această apărare a fost făcută de oameni cu steaguri în mână, cu braţele deschise în fața tancurilor ruseşti. Problema este când vor începe să arunce cocktail-urile Molotov, că deocamdată nu au trecut la faza asta. Asta e faza următoare. La ora actuală, invazia s-a transformat într-o ploaie de bombe şi rachete în orașele încercuite", a spus Alexandru Grumaz, la DCNews TV.

"Este o chestiune pe care ruşii nu o pot controla"

"Problema ruşilor este că liniile de aprovizionare devin foarte lungi şi sunt extrem de vulnerabile", a adăugat Alexandru Grumaz.

"Asta au păţit nemţii, în Al Doilea Război Mondial, când au intrat în Rusia", a spus jurnalistul Răzvan Dumitrescu.

"Exact. Şi să nu uităm că Ucraina a fost o ţară unde partizanii au repurtat succese şi războiul de gherilă a fost dus foarte bine de ucrainieni. Este o chestiune pe care, la ora actuală, ruşii nu o pot controla. Efortul de a suplini cu sisteme defensive ale Occidentului continuă şi nu trebuie să facem caz de acest lucru, că îi ajutăm pe ucrainieni cu sisteme defensive", a mai spus Alexandru Grumaz.

Vezi și: Eșecurile armatei ruse în războiul din Ucraina. Alexandru Grumaz: Nu se limitează numai la logistică!

Emisiunea integrală, în matrialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel