Problema pensiilor speciale. Ministrul Marius Budăi a explicat: Va fi un proiect de act normativ. Continuă discuțiile cu Comisia Europeană
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Marius Budăi, ministrul Muncii, a vorbit despre pensiile speciale.

Marius Budăi, Ministrul Muncii, susține că va exista un proiect de act normativ referitor la pensiile speciale. Acesta a precizat că discuțiile pe această temă cu Comisia Europeană continuă:

„Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au decis foarte clar că nu va fi o ordonanţă de urgenţă, va fi un proiect de act normativ. Inclusiv în seara asta vom mai avea un video call cu Comisia Europeană, unde discutăm, mai avem câteva clarificări solicitate. I-am informat că am avut şi vizita specialiştilor Băncii Mondiale de la Washington la Ministerul Muncii, suntem în strânsă legătură cu Comisia. Repet, solicitarea Comisiei a fost că nu ţine neapărat de data 31 decembrie 2022, cât ţine de un proiect de act normativ care să respecte ceea ce s-a scris în PNRR şi pe linia asta suntem acum cu Comisia“, a spus, în Parlament, Marius Budăi.

Ministrul a spus că că „nu există absolut niciun risc“ ca România să piardă bani.

„Nu există absolut niciun risc, pentru că acestea sunt discuţiile care s-au purtat şi pe care le purtăm în continuare cu Comisia Europeană, repet, la iniţiativa Comisiei Europene“, a spus ministrul Muncii.

Ce se întâmplă cu pensiile aleșilor?


„Nu am discutat despre aceste aspecte acum. (...) Va fi un proiect de lege iniţiat de către Guvern, după aceea trimis spre dezbatere, aşa cum este normal, în Parlament“, a precizat Marius Budăi.

De asemenea, începând cu 1 ianuarie 2023, pensia minimă va fi majorată la 1.125 de lei.

„Şi se va primi prima tranşă din cei 1.000 de lei decişi plus 500 de lei, deci va lua 1.625 de lei sumă finală, înscrisă pe drepturile aferente pensiei, plus măsurile de sprijin pe luna ianuarie 2023“, a mai spus Marius Budăi.

Totodată, ministrul Muncii a venit cu explicații privitoare și la pensionarii cu pensii sub 3.000 de lei. În acest sens, coaliția a stabilit tranșe de valori, potrivit lui Marius Budăi:

„Vorbim de cei care au valoarea veniturilor cuprinse între 1.501 lei şi 2.000 de lei şi vor avea prima tranşă de 400 de lei şi cei care au între 2.001 şi 3.000 de lei vor avea prima tranşă de 300 de lei suplimentar faţă de noul cuantum al pensiei“, a mai explicat Marius Budăi, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel